Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИЗВЕДОХА ЧЕТИРИ РОМСКИ СЕМЕЙСТВА,
ОСТАНАЛИТЕ ПОИСКАХА ПОМОЩ
ДА СТРОЯТ КЪЩИ

Четири от семействата, живеещи на ул. "Георги Апостолов" 2 във Враца, бяха изведени от опасната сграда от служители на общината. Останалите поискаха да си построят жилища на съществуващи в момента бетонови постаменти на ул. "Райна Княгиня". Предложението бе прието от зам.-кмета на Враца Светозар Луканов. "Поемам официално ангажимента общината да ви съдейства при проектирането. В следващата сряда, в приемния ден, ще очаквам при мен да дойдат петима ваши представители и ще договорим рамката на помощта от общината. Както се договорихме, материалите за строежа и изграждането, са ваш ангажимент. Предупреждавам - тези материали да не се окаже, че са откраднати от друго място. Всичко трябва да е законно" - каза зам.-кметът. Ромите обещаха, че в края на юни ще освободят сградите на ул. "Георги Апостолов" 2. До тогава те, за своя сметка, трябва да обезопасят двете разграбени и разрушени сгради, като ги заградят с мрежа. От служители на общината е запечатана тази част от сградата, която е опасна. Останалите да живеят там ще се преместят при съседите си от стабилната част на постройката. "Това е последният шанс, който ви даваме. Повече отстъпки няма да има" - категоричен бе Светозар Луканов.
Три от семействата, които имат деца до 3 години, от същата сграда получиха предупредителни протоколи от отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Враца. Причината е, че условията не отговарят на изискванията за отглеждането им. "В следващата седмица ще проведем срещи с тях, за да видим дали ще изпълнят предписанията. Ако това не стане, децата ще бъдат настанени принудително в социални институции" - поясни зам.-кметът.

Даниела Хитова

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM