Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНСКА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

Научно-практическа конференция "Детската градина - отговорност за бъдещето" се проведе във Враца. Поводът - отбелязването на 130 години от откриването на първата детска градина в България. Конференцията бе част от националната кампания на Министерството на образованието, младежта и науката "Участвам и променям". Организатори бяха Община Враца, Регионалният инспекторат по образованието и врачанският филиал на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Кметът на община Враца инж. Николай Иванов приветства участниците и откри конференцията. "Дълъг и достоен път е извървян от създаването на първите детски заведения във Врачанско през 1902/1903 г. до днес. Поредица от факти показват осъзната обществена потребност от обучение и възпитание на децата от най-ранна възраст. Община Враца прие за свой приоритет грижата за децата и запази системата от общински детски заведения. Към момента на територията на общината се отглеждат и възпитават 2 784 деца от 218 учители в 17 детски заведения. Нека днешната конференция стимулира професионалните компетентности, да подскаже нови подходи в научната и методическата подготовка и да създаде мотивация за самоусъвършенстване на всички участници" - каза в словото си кметът на Враца.
Над 300 делегати взеха участие в конференцията, сред които бяха директори и учители от врачанска област, представители на общински администрации от региона и на партньорски организации, родители, бивши учители, студенти от ВТУ.
Разгледани бяха 99 доклада, разделени в шест тематични секции. Научни ръководители, по време на сесиите, бяха преподаватели от ВТУ. Добри професионални практики представиха директори и учители от врачанска област.
Между двете сесии кметът на Враца инж. Николай Иванов прие проф. д-р Божидар Ангелов, старши експерт Ваня Трайкова и доц. д-р Маринела Михова, с които обсъдиха развитието на предучилищното образование в общината.

Даниела Хитова
Снимка: Община Враца 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM