Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЦА ОТБЕЛЯЗА
ТЪРЖЕСТВЕНО 3 МАРТ

      
      
      
      

С българския химн и издигането на националния флаг във Враца започна честването на 134-та годишнина от освобождението на България. "Трети март е върхът на една цяла епоха - епохата на Българското възраждане - и нейн достоен финал! Трети март е и едно голямо начало - началото на онази Трета България, на която историята бе отредила да се намира между Запада и Изтока, между Европа и Азия, там, където така сложно се преплитат интересите на великите сили. Паметта за 3-ти март не избледнява с годините и ето, с всяко честване този славен ден прибавя по нещо към старите хроники - за отминали събития, за непрежалими жертви, за бойно единство, за пътищата към победата в суровите дни на 1877-1878 година! Съдби на обикновени хора и достолепни генерали, съдби на млади и стари, на герои и мирни хора са преплетени в тази дата! Един истински венец, който краси свидното лице на Майка България!" - каза в тържественото си слово кметът на община Враца инж. Николай Иванов.
На централния градски площад траянополският епископ Киприян отслужи водосвет за здравето на всички жители и гости на града. На тържеството присъстваха също депутатите Янко Здравков и Николай Рашев, областният управител Пепа Владимирова, Николай Чернов - първи секретар на посолството на Руската федерация в България, председателят на общинския съвет инж. Петя Аврамова, заместник кметовете на общината Ангел Вълчев, инж. Красимира Георгиева, Светозар Луканов, Красимир Богданов, общински съветници, директори на училищата във Враца, видни общественици и граждани.
Тържеството продължи с концерт на професионалния ансамбъл "Пазарджик", който представи спектакъла "Робство. Хайдутство. Априлско въстание" в градската концертна зала.
По повод 3 март кметът на община Враца инж. Николай Иванов даде празничен коктейл. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM