Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНСКИ ПРОЕКТ СЪБИРА БОГАТОТО НАСЛЕДСТВО И КРАСОТАТА НА ТРИ ОБЩИНИ

В Община Враца се проведе публично обсъждане на туристическия продукт "Враца - врата към древността". Той е по проект, с който общината ще кандидатства по ОП "Регионално развитие", по схема "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите". В обсъждането участва инж. Красимира Георгиева, зам.-кмет по европейско финансиране и обществени поръчки и екипът по подготовката на проекта. Целта на проекта е да бъдат предложени инвестиционни решения, които да насърчат туризма и бизнеса в региона чрез популяризиране на културните и историческите забележителности в региона. Партньори на Община Враца по проекта са общините Мездра и Роман.
На срещата бяха представени четири двудневни, два тридневни и един петдневен туристически пакета. Те носят имената "Враца - врата към древността", "Враца - красотата на природата", "Враца - град като Балкана - древен и млад", "Хлябът на трибалите", "Древната писменост на трибалите" и "Виното на трибалите". В тях са влючени всички значими културни и исторически обекти в трите общини. На туристите ще бъде предложено да видят както красотите на Врачанския балкан, Леденика, Вратцата, Божия мост и манастирите в региона, така също съкровищата от Могиланската могила и Рогозен, древната писменост на над 5 000 години от пещерите край с. Царевец, Калето край Мездра. Ще могат да научат как трибалите са правели хляб и да пробват питки от едрозърнест лимец, по рецепта на 8 000 години. Ще присъстват на дионисиев ритуал. Ще могат да пробват местни специалитети и вино. Ще научат кои са били древните занаяти във Враца. Ще влязат в къщата на Баба Илийца и ще стигнат до паметника на Дядо Йоцо.
Срокът, в който готовият проект трябва да бъде предаден е 15 март 2012 г.

Даниела Хитова
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM