Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

139 ГОДИНИ
ОТ ПОДВИГА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

      
      
      
      

С панихида в църквата "Св. Възнесение", отслужена от траянополския епископ Киприян и врачански свещеници, започна тържественото отбелязване на 139-та годишнина от подвига на Васил Левски във Враца. На нея присъстваха кметът на града инж. Николай Иванов, заместниците му Красимир Богданов, Светозар Луканов, Ангел Вълчев и Красимира Георгиева, областният управител Пепа Владимирова, зам.-областните управители Валентин Литов и Цветелина Теофилова, председателят на общинския съвет инж. Петя Аврамова, общественици и граждани. След панихидата, за първи път от храма до паметника на Апостола на свободата в центъра на Враца бе направено литийно шествие. В тържеството, организирано от Община Враца, взеха участие свещеническият хор и ученици от ОУ "Васил Левски". В знак на признателност кметът, областният управител, представители на политически партии и жители на града поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски.
Тази година в традиционната вечер във Враца, посветена на Апостола, участие взе проф. Андрей Пантев. "Ние днес се събираме не за да честваме дюкянджиите, а онзи, който "за да е полезен, дал си бе живота". А щом тази зала е препълнена и в нея даже има хора, които стоят прави, то значи не всичко е загубено. Значи нещо от завещаното от Левски е останало завинаги" - каза в словото си Андрей Пантев.


 


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM