Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАСЕДАНИЕ НА БОТЕВСКИЯ ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ

Първото си заседание проведе Ботевският организационен комитет, председателстван от кмета на Враца инж. Николай Иванов. На срещата бяха обсъдени постъпилите до момента 20 предложения за инициативи в Ботеви дни` 2012. Комитетът обсъди предложение за възстановка на откриването на първия паметник на Христо Ботев. Точното място на ситуирането на паметника в пространството около музея ще бъде определено след като по въпроса се произнесе екип от архитекти и художници.

В тазгодишната програма, освен традиционните прояви, ще влязат и нови инициативи. Сред тях е общинско ученическо състезание за деца от 5 и 6 клас на тема "Истината е свята, свободата е мила - да се гордеем с Ботев", инициирано от Регионалната библиотека "Христо Ботев". В рамките на Ботевите дни в Калофер ще бъде подредена фотоизложба, която ще представи всички места за поклонение по Ботевия път. Предложението е на Мемориалния комплекс "Ботев път".
Националният конкурс-рецитал за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза ще има своето 50-то издание. По този повод Ваня Иванова, директор на Младежкият дом във Враца, който е домакин на събитието, предложи да бъдат поканени лауреати на конкурса. Сред тях са днешни депутати и областни управители.
"Готови сме да приемем и разгледаме всички инициативи на граждани, които са свързани с отбелязването на 136-та годишнина от подвига на Христо Ботев" - каза председателят на организационният комитет инж. Николай Иванов.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM