Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЦА СЕ ПРЕДСТАВЯ НА "ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2012"

* Министър Трайков посети врачанския щанд на туристическото изложение

      
      
      
      

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков бе сред първите гости на щанда на Община Враца в изложението "Ваканция и СПА Експо 2012" в София. Министърът разговаря с кмета на общината инж. Николай Иванов. "Г-н Трайков явно е добре запознат с нашия регион. Разговаряхме за това, че при нас има условия за развитие както на културния, така и на планинския туризъм. Министърът каза също, че е впечатлен от врачанския щанд и това е причината да е един от малкото, които г-н Трайков посети. Поздрави ни за това, че общината и представителите на частния туристически бизнес са обединили усилията си за популяризирането на региона и ни пожела успех на изложението" -каза след разговора инж. Николай Иванов.
Сред гостите на щанда на община Враца бе и Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. "Всички в Северозапада трябва да работят за увеличаване на туристите в този хубав край на България. Готов съм да съдействам за популяризирането на Враца и региона" - коментира Рагин. Красотата на Балкана и богатото културно наследство във Врачанско са представени на туристическото изложение с рекламни материали, презентации и филми. Заедно с тях, посетителите се спират пред щанда, за да чуят автентичен фолкор, изпълнен от женска певческа група от Згориград. "Бабите", както самите те се наричат, посрещат гостите с типични местни ястия, приготвени от тях. Любопитните могат да разберат как древните траки са пиели виното си. На щанда е изложено сребърна фиала, точно копие на съд от Рогозенското съкровище, от която посетителите правят дегустация на врачанско вино.
Много гости пред щанда привлече и популярният актьор с врачански корен Краси Радков. Почитателите му се редяха на опашка, за да се снимат с него и да получат автограф. "Обичам Враца и бих дал всичко за моя град и за популяризирането на нашия край" - каза той.
Врачанският щанд ще бъде отворен и в следващите два дни. В програмата за първи път е включена възстановка на древен дионисиев ритуал.

Даниела Хитова,
снимки Люба Филипова,
Стоян Стоянов (zovzaistina.com) 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM