Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Проектът TourNet

Представители на Община Враца и на Атракционен парк "Приказката" взеха участие в първия международен панаир Crosstour fair в град Русе от 27 до 29 януари, организиран от Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия Русе.
Проектът "TourNet - Promotion of Cross-border Networking for Development of a Common Bulgarian-Romanian Tourist Product" (Насърчаване на трансгранична мрежа за развитие на общи българо-румънски туристически продукти) е по програма Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013. Партньори на проекта са Областен съвет - Гюргево Румъния, Асоциация Еврорегион "Данубиус" - Русе и Академия за икономически науки Териториален университетски център - Гюргево Румъния, а общата стойност на проекта е 490 500 евро.
Проектът TourNet включва изследване потенциала за алтернативен туризъм в цялата трансгранична зона по поречието на река Дунав в България и Румъния.
Проектът включва създаването на луксозен каталог, който представя региона като привлекателна туристическа дестинация с общ дизайн и обща марка и интернет портал на четири езика - български, румънски, английски и немски - с данни за всички възможности за туризъм, както и възможностите за настаняване, заведения и транспорт.
Осъществиха се редица срещи с представители на туроператорски фирми от Македония, Сърбия и Румъния. Договорени бяха размяна на визити с цел уточняване на бъдещо сътрудничество и възможност за организиране на рок и мюзик фестивали в двете страни, с тенденция да се превърнат в традиционни. Предстои обмен на допълнителна рекламна информация за възможностите за предлагане на специфичен туристически продукт, предназначен за туристи от Япония и Индокитай. Особен интерес за изложителите представляваше атрактивния щанд на "Приказката" и възможностите за екстремен и спортен туризъм. Бяха осъществени редица ползотворни срещи с представителите на Румъния, Сърбия и Македония. Презентация за възможностите за развитие на културен туризъм и новите археологически разкопки в региона беше представена на изложителите, която ще бъде качена на сайта на проекта след приключването на форума. По време на форума беше обсъдена Дунавската стратегия и възможността община Враца да се включи в един от двата предложени варианта - "Пътят на императорите" и "Пътят на виното".


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM