Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА ДЕЦАТА

Във връзка с публикуваната и влязла в сила от 15 септември 2011 г. Наредба № 6 от 10 август 2011 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детските заведения, обнародвана в Държавен вестник бр. 65 от 23 август 2011 г. на Министерство на здравеопазването и Наредба № 9 16.09.2011 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните предлагани в детските заведения и училища /обн. В ДВ бр.73 от 20.09.2011г. Община Враца ще открие нова обществена поръчка за доставка на хранителни продукти в детски градини, ОП "Социални дейности" което обслужва столовото хранене, детските ясли и социалните домове.
Това се налага, тъй като с тези наредби се въвеждате нови изисквания към продуктите с които се приготвят храните -изисквания към количеството мазнини в местните и млечни продукти, количество сол и захар, количеството на консерванти и стабилизатори.
Новите наредби изискват да се включват в менюто пълнозърнест хляб и продукти от пълнозърнесто брашно както и използването на охладени пилешки продукти, а не замразени. Прием на предни плодове и зеленчуци според сезона и храните да са придружени със сертификат за качество.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM