Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЦА СЛЕД ОБИЛНИЯ СНЕГОВАЛЕЖ

Кметът на Общината инж.Николай Иванов запозна представителите на медиите със актуалната обстановка в града и населените места на Общината след падналия обилен снеговалеж в нощта на петък срещу събота и през съботния ден.
Той обяви, че реални действия по снегопочистването са предприети още в петък през нощта, но обстановката се е нормализирала в следобедните часове на съботния ден.
Главните първостепенни улици и булеварди са почистени до асфалт, осигурен е достъпът до болници, училища и институции в града. Пешеходните зони и районите на спирките също са почистени, в по-голямата си част ръчно.
На кръстовището на бул. "Втори юни" и ул. "Екзарх Йосиф", както и на други важни кръстовища се е наложило част от снега да бъде извозен, за да се осигури нормалното придвижване на автомобили и пешеходци. Проблем остават малките второстепенни улици в града.
Разпореждането на инж. Иванов е да продължи снегопочистването в малките второстепенни улици на града, както и да не се събират такси от "Синята зона", тъй като тези участъци не са почистени и не е осигурен нормален достъп.
В сутрешните часове на понеделник се почистваха пешеходните зони и достъпа да спирките на общественият транспорт.
Оценката за цялостната дейност и организация по снегопочистването в града през изминалите дни, до неделя вечерта е добра, за времето за реакция - слаба, за почистени второстепенни улици - незадоволителна, обобщи инж.Иванов.
Работата по снегопочистването продължава. Особено важно е участието на нашите съграждани, чиито ангажимент по снегопочистването са зоните на етажна собственост, на търговски и туристически обекти, държавни и банкови учреждения, здравни и учебни заведения, бензиностанции, газ станции , като по този начин осигурят нормален достъп до своите обекти. Необходимо е да се ограничи паркирането на лични МПС по пътната и уличната мрежа в общината, за да се даде възможност на снегопочистващата техника да върши безпрепятствено своята работа- добави още кметът.
Гражданите, които не са почистили прилежащите тротоари на жилищни сгради и търговски обекти няма да бъдат глобявани на този етап, тъй като и Общината не е изпълнила докрай задълженията си по снегопочистването, категоричен бе кметът инж. Николай Иванов.
Ситуацията в петък и събота в населените места на общината е била изключително тежка, 2/3 от населените места са били без електричество. Настъпилите аварии, в голямата си част са били по високоволтови проводници и електрически стълбове на ниско напрежение в селата.
Все още остава тежка ситуацията в с. Згориград, с. Лютаджик, с. Девене, кв. Кулата и кв. Нефела, където все още не е възстановено електричеството. Към 15,00 часа е възстановено ел. захранването на кв. Нефела и с. Веслец.
Няма населено място в общината където да няма вода. Вследствие на падналия обилен снеговалеж е имало аварии в с. Тишевица и с. Горно Пещене , но са отстранени. В понеделник няма да има вода в с. Голямо Пещене, с. Три Кладенци и с. Власатица , тъй като има вътрешни аварии, но екипи работят за отстраняването им.
Все още няма вода в комплекс "Леденика", но и там е изпратен екип.
Кметът на Общината изказа своята благодарност на екипите на "ЧЕЗ", "ВиК" и Гражданска защита, които работиха денонощно при усложнената обстановка в общината.
Снеговалежните дни през м. декември 2011 година са 20.12. и 22.12. На 20.12. в почистването на уличната мрежа са работили 26 специализирани машини , а на 22.12. -28 броя.С тази техника са обслужени 11-те района на града.
За периода са изразходени 144 т. сол, 352 т. пясък и 9 т. луга. През следващите дни са третирани заледени участъци по отделните улици и усойни места. Общата стойност на разходите за периода до 29.12.2011г. за зимно поддържане и снегопочистване е 69 330 лева, които са разплатени през януари 2012 г. на БКС ЕООД-Враца.
За тази година в приетата план-сметка за дейност "Чистота" по договор са заложени 1 396 087,20 лв., съответно за ръчно лятно почистване, ръчно зимно почистване, машинно метене, машинно миене, зимно машинно почистване, допълнителни операции и изисквания, почистване на зелени площи. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM