Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЪРВА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА 2012 ГОДИНА
НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО

Кметът на общината инж.Николай Иванов проведе първата пресконференция за тази година. Той пожела на представителите на медиите здраве, успешна и спорна нова година. Кметът на общината пожела новата година да е успешна за Враца и врачани.
Инж. Николай Иванов подчерта, че един от приоритетите на общинското ръководство през тази година ще бъде осигуряване на заетост чрез активно участие на общината за привличане на публични средства, активна социална политика и съдействие на местния бизнес и привличане на чужди инвеститори. Намалена е такса битови отпадъци за бизнеса. Друг приоритет е привличането на средства по Национални и Европейски програми. Община Враца подготвя проектно предложение по Красива България и Оперативна програма Регионално развитие за разработване на стратегия за туристически продукт, чиито срокове са предстоящи съвсем скоро.
Подготвя се бюджет 2012, като ще се търсят възможности за подобряване на инфраструктурата за участъците, в който ще има нова водопроводна и канализационна мрежа, тъй като в проекта няма предвидени средства за преасфалтиране на улици.
На пресконференцията кметът представи информация относно състоянието на сепариращата инсталация на Регионалното депо за твърди битови отпадъци. На 23 и 24 декември 2011 година на обекта е доставено оборудването за сепариращата инсталация на обща стойност 2 255 690,90лева. От тях са разплатени 1 585 004,82лева.
Изпълнените видове СМР са на стойност 3 300 000 лева.
За обект "Сепарираща инсталация за битови отпадъци на Регионалното депо за твърди битови отпадъци", съгласно Приложение № 7 към чл.21, ал.1 от Закона за държавния бюджет на Република България 2011 г., на Община Враца са осигурени 3 300 000 лева и същите са изразходени. В момента разполагаме с 170 000 лева преходен остатък от 2010 година, който ще се изразходва за дейности по изграждането на сепариращата инсталация. На 5 януари пристига екип от МУТ -Унгария за монтаж на оборудването на сепариращата инсталация.
Кметът на общината припомни, че за обект изграждане на клетка 2.1 към Регионалното депо за ТБО средствата са в размер на 3 215 050 лева, за СМР са изразходени 2 274 000 лева. Изплатени са 60% от сумите, а останалата част -след приемането на обекта.
В "Екопроект" ООД общият капитал е 4 212 280 , от който 315 960 дяла по 10 лева притежава Община Враца или 75% и 25 % притежава Община Мездра съответно 105 320 дяла по 10 лева.
Очаква се в края на март тази година да започне експлоатацията и на двата обекта на Регионалното депо за ТБО. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM