Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

120 ГОДИНИ ВЕТЕРИНАРНО-МЕДИЦИНСКО ДЕЛО
В ОБЛАСТ ВРАЦА

Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов и заместник - кметът по здравеопазване и социални дейности Светозар Луканов присъстваха на честването на 120 години ветеринарно-медицинско дело в Област Враца и професионалния празник на ветеринарните специалисти - 14 декември, организирано от Областната дирекция по безопасност на храните - Враца.

Исторически преглед за развитие на ветеринарно-медицинското дело в Област Враца от 1891 година до днес направи директорът на Областната структура - д-р Милчо Костурков. На честването присъстваха проф. д-р Иван Илиев, ст.н. с. к.вм.н. д-р Станчо Симеонов, ст.н.с д-р Михаил Йотов, бивши директори, научни сътрудници, както и действащи ветеринарни лекари и специалисти.
На най-изявените ветеринарни лекари бяха връчени почетни грамоти и плакети.
Поздравителен адрес към ветеринарно-медицинската колегия поднесе и кметът на Община Враца. инж. Иванов. В него се казва:
"В световната година на ветеринарната медицина е радостно, че и Врачанска област има повод за гордост - повече от век работа на хиляди специалисти, посветили се на ветеринарното дело.
Десетки са професорите и научните сътрудници от врачанския край, записали имената си завинаги в историята на ветеринарната медицина. Стотици са ветеринарните лекари, фелдшери, техници, лаборанти и специалисти, които са работили и продължават да работят на това трудно, отговорно и високохуманно поприще...
Пожелавам на цялата колегия здраве, упоритост и висок професионализъм."
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM