Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СПРЯХА ДВА
СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ

Ръководството на Община Враца спря два строителни обекта на обща стойност около 8 милиона лева поради натрупали се технически и организационни проблеми, застрашаващи изпълнението на обектите.

Заместник кметът Петя Аврамова информира пред медиите ръководството на фирмата-изпълнител за решението и двата обекта да бъдат стопирани, като настоя изпълнителя "Пътно строителна техника" да предприеме необходимите действия за осигуряване на кадрови и технически ресурс за качествено изпълнение на дейностите.
От фирмата заявиха, че каквото и да кажат в своя защита, то би звучало като оправдание пред инвеститора - Община Враца и поради тази причина решението е да се премине към конкретни действия. До седмица ще бъде изготвен график, който ще даде яснота за дейностите и реализацията им във времето така, че закъснението да е компенсирано по най-добрия начин. Причините, който бяха изтъкнати, са свързани с лошите метеорологични условия т.е. честите и обилни валежи, както и с терена, под който се оказало, че има 7 метрова скала.

Според най-оптимистичната прогноза на изпълнителите обаче сепариращата инсталация и допълнителната клетка на депото няма да станат до края на август. Упълномощеният представител и отговорник на двата обекта от страна на фирмата Димитър Миразчийски заяви, че причините за закъснението са комплексни. Според него е свършена по-голяма част от работата. Изгребани и извозени са около 100 хиляди кубика земни маси. В момента трябва да се подготви дъното и да се намери начин за отвеждане на насъбралата се от дъждовете вода. На въпрос ще има ли проблем със финансирането заместник кмета Петя Аврамова увери, че 75% от средствата са осигурени, а за останалите се чака преразпределение на средствата от Държавния бюджет. Окончателно спиране и прекратяване на договора не е препоръчително, тъй като това означава нов търг и избор на нова фирма. Тя заяви че се надява фирмата изпълнител да прояви здрав разум и закъснението да бъде компенсирано.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM