Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПОДКРЕПЯТ ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕТО НА ПРОЕКТА

На редовната пресконференция на кмета на Община Враца Изпълнителния директор на Агенцията за транспортни проучвания и прогнози - г-жа Дияна Русинова разясни постигнатите договорености за осъществяването на проект "Модернизация на железопътна линия Видин-Враца в частта, преминаваща през урбанизираната територия на град Враца и свързаните с него затруднения. Г-жа Русинова каза, че категорично подкрепя поисканото преразглеждане на проекта от страна на кмета на общината д-р Костадин Шахов и даденото предложение от гл. архитект на Враца за подземно преминаване по съществуващото трасе. По думите й е недопустимо и нискоефективно да се разработва проекта по начин, по който през територията на града, по отворен път, да минава високоскоростен жп транспорт.

Г-жа Русинова каза, че е осъществена среща с експерта от Европейската банка за възстановяване и развитие г-н Дончо Барбалов за отпускане на заем за финансиране на отсечката при изпълнение на проекта. Новото решение е по екологично и икономически ефективно. Пряк ползвател на заема ще бъде Национална компания "Железопътна инфраструктура", като освен за подземното преминаване през високоскоростната 7,5 километрова отсечка се предвижда и облагородяване на прилежащите територии. Г-жа Русинова поздрави гражданското общество на Враца за своевременната реакция и недопускане да се осъществи един скъп проект, който да донесе негативи на населението.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM