Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО
И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Заместник областният управител инж. Валентин Литов откри 15-ти обществен антикорупционен форум: "Ефективно прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки". Форумът се проведе на 12.06.2012 г. в Заседателната зала на Областна администрация - Враца и е част от антикорупционната информационна кампания на Областния обществен съвет за превенция на корупцията - Област Враца за 2012 г., в съответствие с Интегрираната стратегия за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност на правителството на Република България. Модератор: г-н Петър Илиев - преподавател в Катедра "Конституционно право" при Юридически факултет на Софийски университет "Св.Климент Охридски".
Резултати от контролната дейност представиха: Десислава Хаджиева и Димитър Златанов от Комисията за защита на конкуренцията - София, Димитър Добрилов от Агенция държавна финансова инспекция и Поля Огнянова от Сметна палата - София. 1937 жалби са подадени в КЗК за миналата година за нарушения в областта на обществените поръчки, 1250 са образуваните производства по тях. Най-честите оплаквания до комисията са относно решенията за класиране на участниците и по откриване на процедура за обществена поръчка.
358 случая на непроведени обществени поръчки за общо 228 млн. лева през 2011 г. отчете на форума Димитър Добрилов от Агенция държавна финансова инспекция. За същия период са приключили 434 финансови инспекции, които са констатирали 2 458 нарушения при 821 процедури за обществени поръчки на стойност 1,1 милиарда лева. Издадени са 1 934 наказателни постановления по образувани административно наказателни производства и са наложени глоби и имуществени санкции в размер на 2,4 млн.лева.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM