Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЯЗОВИРИТЕ В ОБЛАСТ ВРАЦА

През 2011г. на територията на Област Враца са проверени два пъти / пролетта и есента/ 22 язовира. Проверките са извършени на основание Заповеди на Областният управител на област Враца и във връзка с Указания на Заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи, утвърдени със заповед №Р-22/09.02.2011г.
В Междуведомствената комисия, проверила язовирите, са били включени представители на Областна администрация - Враца, Областно управление "ПБЗН"- Враца, "Напоителни системи" ЕАД - клон Мизия, Басейнова дирекция за управление на водите "Дунавски регион"- Плевен, звено Враца.
Нивото на водата на проверените 22 потенциално опасни язовира е било под границите на разрешения за завиряване обем. Осигурен е необходимият свободен обем от 1/3 за поемане на водите от пролетните дъждове и снеготопенето по високите части на планините. При проверките не е констатирано преливане на вода през преливниците на язовирите.
В област Враца язовирите са собственост на общините, а три от тях - яз. "Върбешница", яз. "Дъбника" и яз. "Аспарухов вал"- Козлодуй на "Напоителни системи" ЕАД - клон Мизия.
Към месец февруари 2012 г., по данни от собствениците на язовирите, няма опасност от възникване на аварийни ситуации и нивото на завиряване е в границите на допустимото. Наемателите на язовири, там където има такива, поддържат постоянна връзка със собствениците с оглед осигуряване безопасността на съоръженията.

Елма Глоговска
Областна администрация - Враца

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM