Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИЗВЪНРЕДНА КАМПАНИЯ
ЗА ИМУНИЗАЦИЯ
СРЕЩУ ПОЛИОМИЕЛИТ

Областна администрация проведе работна среща за координиране и съдействие по провеждане на извънредната имунизационна кампания срещу болеста полиомиелит. На срещата беше направена презентация от РЗИ за причините и последствията от детския паралич, целевите групи, които ще обхване кампанията и нуждата от съдействие за провеждането й. На ваксина подлежат всички деца от 13-месечна до 7-годишна възраст, които не са били имунизирани или са имали пропуск в имунизациите си. Преимуществено това са ромски деца и затова на срещата участваха и ромските медиатори, които помагат на лекарите в кампанията.
По график, който ще бъде изготвен допълнсително, четири екипа ще посетят населените места. Ръководител на първия е д-р Миролюб Тодоров. Екипът ще работи в общините Роман и и Криводол. Ръководител на екипа за Оряхово и Мизия е д-р Елена Найденова, на екипа за Мизия и Козлодуй - д-р Стела Мечкова, а на екипа за Бяла Слатина и Боровон - д-р Кети Ценова. Враца и Мездра нямат определен екип, а ще се поемат комбинирано от посочените четири. Кампанията трябва да приключи до 31 май. От РЗИ напомниха, че в сградата на инспекцията има постоянно действащ имунизационен кабинет. Всеки работен ден кабинетът може да бъде посещаван от всички, които искат да се консултират или имунизират безплатно.
 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM