Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НОВ ПОДХОД

- На 27 септември кандидатът за кмет на община Враца инж. Николай Иванов откри предизборната си кампания в кв. "Дъбника"

      
      
      
      

Слово на инж. Николай Иванов:
- Скъпи съграждани, уважаеми съкварталци,
Благодаря ви, че сте тук и че сме заедно в първата ни обща крачка към големия успех на изборния ден на 23 октомври. Длъжен съм първо пред вас да заявя дълбокото си разбиране за отговорността и дълга, които поемам, кандидатирайки се за кмет на Община Враца. Затова искам и да благодаря на членовете на инициативния комитет, на тези които бяха преди малко пред вас и на всички останали - видни врачани, които бяха първия публичен гарант за моята кандидатира. Днес слагаме началото на нещо ново, голямо и наистина очаквано с много надежди. А именно - коренен прелом в управлението на община Враца, към управление с истински професионализъм, с надежда и поглед в бъдещето и с истински усет за държавническа отговорност. Бъдете сигурни, че няма да сме сами, защото желанието да изтръгнем Враца от безвремието на ГЕРБ, е желание и на хилядите жители на нашата община. Затова в тази кампания, и тук, в нашия квартал, ще се срещаме отново и отново, ще дискутираме и ще търсим решенията, и всички варианти, за наистина нов подход в управлението, който да обедини всички съграждани, всички управленски институции, обществени организации, сдружения, граждански инициативи и бизнеса около общата цел - икономическото съживяване на Враца и духовното възраждане на врачанската община. За тази цел ще се срещнем със всички предприемчиви врачани, които вие познавате и цените, с всички преуспели мениджъри и финансисти, със стратезите на регионалната ни политика - и ще търсим тези ниши и тези решения за стабилно, мощно и перспективно инвестиране в икономиката, което да реши най-тежкия ни проблем, а именно липсата на работа за хората. Ще осигурим преференциален подход и "бърза писта" за всяка икономическа инициатива, създаваща и поддържаща работни места. Ще търсим и намираме ресурс, стабилни партньори за развитие на общинската инфраструктура, за ремонт на уличната мрежа. Разбира се - и със стопроцентово използване на средства по европейските програми. Защото Враца заслужава да бъде чиста, приветлива, благоустроена и подредена. Това го заслужават всички квартали на града, всички села на общината. Враца заслужава да бъде също лидер по оползотворяването на европейските средства и те най-сетне да стигнат до всеки врачанин.
Ще се срещна и с хората, които с право се наричат дейци на науката и културата, защото тяхното вричане в българщината, в нашите традиции, е истинско; с педагозите, които обучават и възпитават младото поколение на Враца и България, на които разчитаме да върнат обичта и любовта към исконното врачанско, разбира се, съчетано с общохуманните и европейски норми на поведение и обществен живот; с ръководителите и лекарите от здравните заведения, медицинските и социалните работници. Социалните институции имат множество проблеми, в повечето случаи финансови и структурни. Общината ще бъде надежден партньор на всички социални институции, ще осигури подкрепа и ще бъде гарант за качествено медицинско обслужване. Нашето управление ще е в подкрепа на младите хора на Враца, част от които ще видите тук, на сцената тази вечер, за майките с деца, за възрастните, за хората в неравностойно положение и социално слабите.
Враца може да бъде и регионален лидер в туризма, чрез развитие на културния, спортния, екологичния, планинския, селския, защо не и кулинарния туризъм.
Враца заслужава своите добри спортни бази и завръщане на спортните традиции и успехи.
В цялото управление ще разчитам не само на подкрепа, а и на гласа на всеки един врачанин, чрез допитване по всички важни и ключови въпроси, които касаят общността ни. Защото няма по-голяма гаранция за прозрачност от това да има граждански контрол на общинските разходи. И ще го направя - за да има яснота, доверие и пълноценно използване на обществения ресурс.
Ще разчитам в кампанията и на още по-широка подкрепа от всички родолюбиви местни врачански обществено-политически организации и клубове, както и на тези партии, които ме подкрепиха - Земеделски народен съюз, Политическа партия "Нова сила", Коалиция за модерна Враца, Отечествен съюз, Съюз за стопанска инициатива на гражданите, Съюз на пенсионерите 2004, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Обединена социалдемокрация. Разбира се, ще разчитам на най-мощната подкрепа на моята партия - Българската социалистическа партия, излъчила истински местни лидери в съвсем близкото минало, които белязаха своите мандати със строителство и съзидание.
В тази кампания ще търся вашата подкрепа и за най-достойната кандидат-президентска двойка - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, едни истински български мъже, отворили света и Европа за България, доказали се със своя талант и държавническо мислене и действие.
Скъпи приятели, аз вярвам искрено в успеха и в доброто бъдеще на Враца. Вярвам, защото Враца го заслужава. Вярвам истински и искрено, така както вярвам във вас.
На добър час и Победа!

      
      
      

      
      
      

----

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM