Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Марин БОТУНСКИ

ДА ГЛЕДАШ В ДУШИТЕ
НА ВСИЧКИ

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА ВРАЦА
ИНЖ. НИКОЛАЙ ИВАНОВ

Инж. Николай Иванов е от първата редица млади български политици. Прагматичен, искрен, откровен.
Той е най-младият кандидат за кмет на Враца, а има по-голям управленски опит - бил е един мандат заместник кмет (успешен), и два мандата (още по-успешни) - кмет на Криводол. Заслужава внимание опитът му в работата с европейските фондове, познаването на проблемите на градоустройството, образованието, културата, здравеопазването, спорта.
Онова, което му дава известно предимство пред останалите достойни кандидати, е че притежава богата обща и сериозна специална и политическа култура.

Пред избори сме и естествено хората се интересуват какви са плюсовете и минусите на кандидатите за изборните длъжности, от чиято дейност ще зависи утре битието, животът им. Повечето предизборни щабове, за съжаление, са съсредоточили усилията си в уязвяването на "противника", в превъзбудено боричкане. Започна денонощна "безумна битка", "агитките" се надпреварват в развалата, в обидата, в подигравката (с "противника" ли или с нас, избирателите, не си дават сметка!), "дорисуват", унищожават плакати, преиначават се факти, пускат се слухове… Средствата за информация като че "подклаждат" такова поведение и за да изтъкнат достойнствата на предпочитания кандидат, не жалят черната боя за другите.

В един вестник прочетох: "градът е попаднал в ръцете на негодници"; "Ние не обичаме града си! Това е видно от мърсотията и дупките по улиците, от неясната и разпиляна архитектура, …от обезглавените паметници, които не забелязваме и от кухите глави, които избираме да ни управляват"…
И като хвърля попътна "черна боя" на останалите кандидати (без техния), вестникът се "захваща" с "мъжкото момче от Криводол" инж. Николай Иванов. "Във Враца не се намери врачанин за кмет - пишат там, - та трябваше да се примолят на Николай Иванов да идва да ни спасява." И се опитват да внушат, че е човек ту на депутата Георги Божинов, ту на Димитър Гъндев, но пък боледуват - защо е "независим", издигнат от Инициативен комитет!
Направен бе и нечестен опит да му се "отнемат" завоювани предимства - появиха се неподписани от автори статии, дори в някои национални медии, страници със манипулативно събрани и поднесени фотографии, целящи да омаловажат постигнатото от него през двата мандата.
Опитът се оказа несполучлив - подкрепата за инж. Николай Иванов вместо да намалее, се увеличи.

Кой е Николай Иванов?

НИКОЛАЙ ИВАНОВ е роден на 23 октомври 1968 г. Завършил е Математическата гимназия във Враца и Техническия университет в София, специалност - автоматика на процесите и вземане на решения при разпределение на ресурсите.
Като кмет на Криводол стана носител на наградата "Работодател на годината" за 2007 г. - за най-много разкрити работни места в общини с висока безработица.
Председател на Областния съвет на Българската социалистическа партия - Враца.
Женен, има едно дете.
Изборите са на 23 октомври. Ще получи ли заслужен успех на 43-тия си рожден ден?!


В последните години анализатори, експерти и политици отбелязаха видимия напредък в развитието на младия град Криводол. Хората от поречието на Ботуня са горди с участието си в забелязаното и от други движение напред: Криводол защитава проекти и печели по-големи финансови средства от къде по-големи общини; опитва да строи завод, когато другаде повсеместно ликвидират предприятия; има футболен отбор в "Б" група; прави канализационна система за битови нужди, когато и софийския квартал Драгалевци няма канализация; опитва да развие исторически туризъм - да възроди историческото селище в Градешница и Римската вила в Уровене; подкрепя издаването на избрани съчинения на Траян Първанов, Живко Сотиров, Марин Ботунски, книги на Цветан Илиев, на Георги Радовски, изложба на карикатури на Иван Кошничарски; разширява библиотечното дело, обогатява градската художествена галерия…
От 2003 г. кмет на Криводол е инж. Николай Иванов. Кандидатурата му бе издигната от БСП, но подкрепата, която има, е много по-широка, не само партийна. И той не на думи, действително е кмет на всички - еднакво загрижен за съдбата на всеки свой съгражданин, независимо от политическите му пристрастия. Имах поглед върху дейността му в тези години, радвах се на политическият талант да вижда нещата и напред, и назад - от миналото да изведе урок за бъдещето, да елиминира грешното и да развие успеха. Забелязвах симпатията и подкрепата на млади и стари за техния кмет. Ако перифразирам Николай Василиевич Гогол ще кажа, че след като Николай "отключи" собствената си душа за другите, той вече можеше да гледа в душите на всички…

Сега инж. Николай Иванов е кандидат за кмет на Враца. Кандидатурата му издигна инициативен комитет, в който фигурират имената на изтъкнати общественици, лекари, творци, икономисти, финансисти, представители на бизнеса, педагози, ръководители на културни институти и е подкрепена от Българската социалистическа партия, Български земеделски съюз "Ал. Стамболийски", ПП "Обединена социалдемокрация", Партия "Нова сила", Сдружение "Съюз на пенсионерите 2004", Съюз за стопанска инициатива на гражданите и Съюз на офицерите и сержантите от запаса-резерва.

Какво бе направено в Криводол?
Инж. Николай Иванов в интервю за в. "Зов за истина": "Преди 1989 година Криводол се характеризираше с ясно изразен машиностроителен сектор, строителен и... да го наречем аграрно - промишлен. Тези сектори бяха не само разстроени, бяха унищожени. В последните години безспорно има съживяване, основно в строителния сектор - една от най-големите строителни фирми в целия регион е ситуирана в Криводол - това е фирмата "Строител - Криводол". Съживи се и клона на холдинг "Промишлено строителство", който е единствената държавна строителна фирма в нашата община, единственият държавен икономически субект. Естествено има много сериозно развитие сред дребния бизнес - търговия, услуги. Нека не забравяме сектор млекопреработване - на наша територия е едно от най-големите млекопреработвателни предприятия на Хаджийски и фамилия. И заедно с това - съживяването на земеделското производство. Почти няма необработваема земя на територията на общината, т.е. земята, която има потенциал да бъде обработвана, е обработена навсякъде. Има и проблеми в тази сфера, конфликти между земеделски производители, все още липса на достатъчно доверие на хората, които дават земята си на земеделските производители, понякога некоректно отношение има при даването на рента и плащането на наем за ползването на земята…
Сигурно ще прозвучи хвалебствено, но смятам, че сме една от общините, където административните процедури за всяка инвестиционна инициатива са изключително облекчени и мога да кажа, че в известна степен имат и преференциален характер."
За Криводол беше особен успех направата на канализационна система за отпадни води, строителството на спортен комплекс и Ученически спортно-развлекателен комплекс, мостът над Ботуня и строителните работи по коритото на реката, запазването на учебните заведения и детските градини.
Николай Иванов успя да подобри организацията на работа в общинската администрация, да повиши инициативността и политическата култура.
Аз съм от Ботунския край. Знам как хората от поречието пазят и развиват родовия корен, отстояват правото си на достойни наследници на висока древна култура. И вярват на онези ръководители, за които думата е закон, а главен приоритет е не личното им благополучие, а развитието и благополучието на родния край. Какъвто е инж. Николай Иванов.

Защо да не му повярват и врачани! Изберат ли Николай Иванов - значи са избрали професионализма, интелигентността, добротата, отзивчивостта към проблемите, към радостта и болката на обикновения човек.
Който е чул словото му при откриване на предизборната кампания в големия салон на Врачанския театър се е убедил, че инж. Николай Иванов знае къде и за какво е тръгнал. А в срещите му - с работници и работодатели, с дейци на културата, педагози, представители на малкия и среден бизнес, на туристическия бизнес, на основните занаятчийски гилдии, на спортните клубове, с офицери и сержанти от запаса, пенсионери, лозари, земеделци - просветна оня лъч, който дава надежда, че колкото и да е труден денят ни, в недрата на народа, на народния живот във Врачанско, тлеят въгленчетата на истинската българщина, на дългът пред род и родина, на предприемчивостта, волята, желанието и увереността Враца да си върне славата на главен икономически и културен център на Северозападна България... Святи въгленчета, от които може да се разпали възраждащ огън.
И да бъде разпален сега и тук, в града под високия връх "Околчица".

----

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM