Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МИКРОБИЗНЕСЪТ В ОБЩИНАТА
Е ПОСТАВЕН
ПРЕД СЕРИОЗНО ИЗПИТАНИЕ

- На среща със занаятчийската камара Николай Иванов пое ангажимента да работи за запазване на патентния данък


Независимият кандидат за кмет на община Враца инж. Николай Иванов разговаря с представители на основните занаятчийски гилдии в града. Предизвикателствата пред камарата бяха представени от председателя й Жасмина Иванова.
На срещата като най-сериозен проблем бе изведена негативната законодателна среда по отношение на модерните занаяти, тъй като според новия закон, те не са вече такива. Това ограничава възможностите пред занаятчийските предприятия до преминаване в сивата икономика, или прегистрирация, което обаче ще доведе до загуба на приходи в общинските бюджети. По този начин 400 хиляди лева данъци, които плаща занаятчийската гилдия няма да влизат във врачанския, а в републиканския бюджет.
Николай Иванов пое ангажимента, ако получи доверието на врачани, да работи активно с бъдещия Общински съвет да не се увеличава патентния данък. "Малкият и микробизнесът във Враца представляват 67% от стопанството в общината. Ако не предоставим законодателна и административна подкрепа на занаятчийските предприятия, означава че ще пречупим гръбнака на врачанската икомомика", заяви Иванов .
На срещата бяха изтъкнати и възможностите на гилдията, която практикува модерни занаяти във Враца, да провежда дългосрочни обучения с международно участие.

11 Октомври 2011 г., Враца

 

----

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM