Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ЗАБРАВЕНИ"

      
      

На 31 май врачанската публика има щастието да види спектакълът "Забравени" на трупата на Нешка Робева. Спектакълът е по стихове на Христо Ботев и Иван Вазов и е посветен на 135-годишнината от Априлското въстание. Идеята за проект, с който да се почете паметта на загиналите български мъже, много отдавна е била премисляна от Нешка Робева. Самата тя казва, че досега не е намирала сили да направи такъв спектакъл, докато не идва предложението на Джуни Александрова, която изпълнява стиховете, за съвместно представление. Спектакълът е изграден в два цвята: бял и черен, и включва всички техни нюанси. "Забравени" започва с част от стихотворението на Ботев - "Борба" и завършва с последната строфа на Вазов от "Опълченците на Шипка". Като лайтмотив, по време на целия спектакъл, върви изключителното стихотворение на Вазов - "Векът":
"Какъв е тоз век страшен, какви са тез години ......
Каква е таз Европа с човещина прочута".
Музиката е на група "Исихия", като голяма част от нея е използвана и в спектакъла "Орисия". Художник и сценограф на проекта е Анна Кирилова.

 


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM