Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

36 % ОТ ВРАЧАНСКИТЕ ФИРМИ -
С ДЕКЛАРАЦИИ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ

До 2 април, когато изтече крайния срок за деклариране и плащане на корпоративния данък, в офис Враца са приети 3 762 декларации, което е със 227 повече от м.г. Ръст се наблюдава и при подадените по Интернет, техния брой се е увеличил с 411, спрямо предходната година, или с близо 45 %.
2 029 клиенти на НАП са използвали алтернативни начини за подаване на декларации, в т.ч. - 1332 подадени с електронен подпис по Интернет, 505 чрез пощата с обратна разписка и 192 - на гише в пощенска станция с входящ номер. Подадените декларации с баркод са 105.
1 552 дружества са декларирали корпоративен данък за внасяне в размер на 5.1 млн.лв., 140 фирми показват в годишните си декларации разлика за възстановяване 462 хил.лв.
Внесеният корпоративен данък към 31-ви март е в размер на 1.9 милн. лв., най-голямата декларирана сума е в размер на 132 хил.лв., а най-голямата внесена е 128 хил.лв.
До момента в офис Враца са приети и над 5700 декларации за облагане доходите на физически лица, от тях близо 300 са изпратени по Интернет с електронен подпис, което означава, че подателите ще ползват облекчение от 5% от дължимия данък за внасяне.
До 2 май, когато е крайния срок за подаване на годишните декларации за доходите за 2011 г. остават по-малко от две седмици, което означава, че през последните дни, ако не се използват всички възможни начини за подаване на декларации ще бъде затруднено обслужването, поради струпването на клиенти в офиса.
Затова от НАП призовават своите клиенти, да не изчакват крайния срок и да използват алтернативните начини за подаване на декларации - чрез пощата с обратна разписка, на гише в пощенска станция с входящ номер, както и по интернет, подписани с електронен подпис, което дава възможност за ползването на отстъпки върху сумата на дължимия данък, пести време и гарантира коректност на данните.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM