Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

60 % ОТ ПРИЕТИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ ОТ ФИРМИ -
ПОДАДЕНИ ПО ИНТЕРНЕТ

От началото на годината досега подадените декларации за облагане на доходите на физическите лица са 632, от тях 34 са получени чрез интернет, подписани с електронен подпис, 84 са изпратени по пощата, с обратна разписка, 17 са подадени в пощенски клон с входящ номер и близо 500 са приетите на място в офиса на НАП.
За същия период подадените декларации за облагане с корпоративни данъци са 278, от тях 167 са изпратени по електронен път, което представлява 60 на сто от общия брой. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Може би затова интересът на фирмите към електронното подаване на документи е по-голям. Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 2 април 2012 г.
Тази година срокът за подаване на годишната данъчна декларация за корпоративни данъци е 2 април, тъй като 31 март е в събота. Този срок важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност.
Декларациите за облагане на доходите на физическите лица се подават до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден. 5% отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 2 май 2012 г.
Декларация за облагане на доходите през 2012 г. не подават тези граждани, които са имали доходи само от трудови правоотношения и нямат данък за довнасяне или възстановяване, като в същото време няма да ползват данъчни облекчения.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM