Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИЗТОЧЕНИ НАД 20 МИЛИОНА
ЗА ДВЕ ГОДИНИ

Организирана група, занимавала се с данъчни злоупотреби, включително източване на ДДС, разкри съвместна акция на МВР, ДАНС и НАП под ръководството на Софийска градска прокуратура. По първоначални оценки щетите на държавния бюджет, нанесени в последните 2 години, надхвърлят 20 млн. лв. От НАП подозират в съучастие на организираната група 26 служители, по голямата част от тях инспектори и ръководители на екипи от териториалната дирекция на агенцията в София. Техните служебни и лични компютри са иззети, в момента се издирват документи и доказателства, свързващи данъчните служители с организираната група. Ако такива данни бъдат събрани, случаите ще бъдат веднага предадени на Прокуратурата за търсене на наказателна отговорност, съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
Преди близо две седмици беше сменен директорът на НАП в столицата, а по-късно последваха кадрови промени в ръководството на данъчната структура, като целият екип, отговорен за контрола и противодействието на измамите, беше освободен от длъжност.
Подготовката на операцията "Недосегаемите" е продължила близо 6 месеца. Съвместно са работили служители на НАП, МВР, ДАНС и прокуратурата. По-голямата част от данъчните злоупотреби, извършвани от групата, са били с ДДС. Организаторите на схемите са генерирали фиктивни доставки с висока стойност, за да "стопяват" дължимия данък върху добавената стойност на трети лица. Фактурирали са консултантски, маркетингови и рекламни услуги, които никога не са били извършвани, но техните контрагенти са намалявали дължимия ДДС по фиктивните доставки. От НАП посочват, че редом с ДДС измамите, групата е създавала и използвала документи с невярно съдържание и фактури.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM