Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

11 000 СВЪРЗАХА
КАСОВИТЕ СИ АПАРАТИ С НАП

11 318 касови апарати вече са свързани с информационната система на НАП, преди да е изтекъл крайният срок, съобщават от агенцията. Очаква се до края на август 2011 г. дистанционна връзка да имат още 10 000 апарати на вносители, производители и търговци с лекарства.
До края на септември предстои още 190 000 фискални устройства на регистрираните по ДДС фирми да създадат електронна връзка със сървърите на НАП.
Офис - Враца очаква около 2500 дружества регистрирани по ЗДДС да свържат касовите си апарати дистанционно с НАП до 30 септември.
Последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства въведоха изискване всички касови апарати да бъдат свързани дистанционно с НАП на три етапа. Срокът на първия - за търговците с течни горива, вече изтече на 1 януари 2011 г. До 30 септември 2011 г. такава връзка с приходната агенция са длъжни да осигурят всички регистрирани по ЗДДС дружества За всички останали търговци крайната дата е 31 март 2012 г.
От НАП апелират да не се изчаква крайния срок - 30 септември 2011 г. и търговците да се обърнат към сервизната фирма, която обслужва касовите им апарати или директно към производителя му. Служителите там могат да им кажат дали апаратът, който притежават, подлежи на модификация, за да се свърже с НАП, или трябва да се купи нов.

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM