Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МАСОВИ ПРОВЕРКИ
НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ

Проверките започнаха след като от тази година влезе в сила изискването всяка бензиностанция в страната да свърже фискалната си система с Националната агенция за приходите. Според тези промени всеки обект ще подава напълно автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот. Освен това органите на НАП ще имат достъп в реално време до всеки от касовите апарати, монтирани по бензиностанциите.
Инспекторите от офис - Враца извършиха проверки на 10 обекти за търговия с течни горива на територията на град Враца и областта.
При направените проверки се установи следното: 1 бензиностанция е със свързан касов апарат с НАП и работи съгласно изискванията на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти; 7 - обекта не са осъществявали продажби на гориво в момента на проверката, като 4 от тях са представили договори и фактури за закупени устройства за свързване, но определената дата за монтаж от фирмата изпълнител е 15.01.2011 г.; при 2 бензиностанции е констатирано, че работят в нарушение на Наредба Н-18. Изготвен е един акт за установяване на нарушение и е предоставен срок до 13.01.2011 г. на другия неизряден собственник за представяне на документи.
На бензиностанциите, които не изпълнят законовото изискване да свържат касовите си апарати с НАП, ще бъдат налагани санкции, които могат да достигнат до 10 000 лв. Възможно е и затваряне на търговски обекти.
Данъчните проверки в обектите за търговия с течни горива ще продължат до края на месеца.
Най-късно до края на септември 2011 година всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, а до края на март 2012 всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM