Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

РАДИОАКТИВНИ ГЪБИ?

Във връзка със сигнал за наличие на радиоактивни елементи в диворастящи гъби с произход България, Българска агенция по безопасност на храните взе проби от гъби, брани в същия регион. Резултатите не показаха наличие на радиоактивни елементи.
Радиоактивните гъби са от сорта Овчи крак ( лат . Hydnum repandum ), брани са през 2010 година в региона Централни Родопи, изсушени са и са били предназначени за износ за Великобритания през Холандия. При изследване от страна на британските власти е установено високо наличие на Цезий. Това са единствените гъби от тази реколта.
Като превантивна мярка изпълнителният директор на БАБХ д-р Йордан Войнов разпореди задължителни проби за радиоактивност на всички гъби от сорта Овчи крак, които ще се появяват края на август - началото на септември. Партидите ще се възбраняват, ще се изследват за радиоактивни елементи и ако изследванията са отрицателни, стоката ще се освобождава за реализация.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM