Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН
НА ЛЕШОЯДИТЕ

Във връзка с международния ден на лешоядите на територията на Природен парк "Врачански Балкан" беше освободен един белоглав лешояд от волиерата край село Долно Озирово. Птицата е преминала успешно период на адаптация от една година и за 2011 г. тя ще бъде петата птица, която се освобождава в района.
С нея броя на освободените лешояди от края на октомври 2010 г. е общо 13 птици. От тях в момента около площадката и волеирата има 9 от освободените птици- другите 3 напуснаха трайно района на ПП Врачански Балкан.

На 3-ти септември ще бъде освободен още един белоглав лешояд от волиерата в Природен парк "Сините камъни". Птиците са внесени от Испания по проект "Възстановяване на популациите на едрите европейски лешояди в България" на Зелени Балкани, Фондът за дивата флора и фауна и Дружеството за защита на хищните птици.
Тази година над 80 организации от пет континента - Америка, Европа, Африка, Азия и Австралия, със свои кампании ще отбележат Международен ден за лешоядите с разнообразни инициативи, които са публикувани на специален сайт - http://www.vultureday.org

www.vr-balkan.net


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM