Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КРУМ БОСЕВ НА 90 ГОДИНИ

Първият българин, стъпил на северния полюс, дипломатът и родолюбецът Асен Босев навърши деветдесет години.
Добрия човек, големият патриот, обиколил половината земно кълбо, след като напусна последния си дипломатически пристан – Великото херцогство Люксембург, се завърна в своето родно село Руска бяла. Често се срещах с Крум Босев и дълго разговаряхме за журналистическата и дипломатическа дейност, на която посвети 25 години. Не един път гостувах в уютния му, изпълнен с книги и картини дом на ул. „Алфред Нобел“ в столицата.
В неделя не само за Крум Босев, но и за много- бройните му приятели от София, Враца, Мездра и Руска Бяла бе незабравим емоционален празник. Заедно с него и най-близките на сърцето му хора отбелязаха деветдесетгодишнината.
Дълбок поклон за богатия и наситен с великолепни дела дълъг живот в името на България. В скрижалите на духовността ще сияят с непомръкващ блясък сътворените от Крум Босев художествено-документални книги „Към полюса в полярната нощ“ (в която описва вълнуващото пътешествие през есента на 1953 г. до Северния полюс), „Тайфунът“(за културната революция в Китай),“ Полъхът“ - вълнуващи разкази за Испания и др.
Със своя достоен, ползотворен живот бай Крум доказа, че е истинско щастие да се живее, когато служиш на хората и си се посветил на големите, прогресивни идеали, за които са се борели великите синове на човечеството.
Честит юбилей, скъпи и обичани бай Круме! Да си жив, все така благодетелен и с бодър дух!

Илия БОРИСОВ

Редакцията на в. „Зов за истина“ честити деветдесетгодишнината на Крум Босев, с пожелание за здраве, добри дни и години, в които да продължи щастието от достойната служба на народа и Родината. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM