Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЧИТАЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА В КРИВОДОЛ -
ОБУЧЕНИЕ ЗА НАЧАЛНИ КОМПЮТЪРНИ УМЕНИЯ

От 15 ноември започна обучение за начални компютърни умения в читалищната библиотека. Курсът ще продължи до 25 ноември. Първата сформирана група от 6 човека е за читатели и граждани над 55 години. Този и следващите курсове ще се провеждат в компютърната зала, оборудвана с техника, предоставена по Програма "Глоб@лни библиотеки - България".

Гл. библиотекар Христина Б. Кръстева запозна накратко участниците с целите на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" - осигуряване на безплатен достъп до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез библиотеките. Доказателство за добро партньорство и синхрон в работата на читалищната библиотека с институциите е предоставянето на модули за начална компютърна грамотност от РБ "Христо Ботев" и включването на инж. Розалина Георгиева от общинска администрация, като обучител в курса за начинаещи.
Интензивният курс за начинаещи включва модулите: Windows, Word и Internet, създаване на електронна поща, работа със Skype, създаване и изпращане на текстовe, документ. В рамките на 10 дни по един учебен час курсистите ще бъдат запознати с общи понятия за компютъра и първи стъпки при работа с Windows 7. Курсът е в съответствие с целите на Програма "Глоб@лни библиотеки - България", превръщането на библиотеките в съвременни информационни центрове, място за учене през целия живот и приобщаване на хората от всички възрасти към глобалното информационно общество.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM