Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ДЕЦАТА ОТ БОТУНСКИЯ КРАЙ - ДЕЦА НА ЕВРОПА"

Преглед на ученическата художествена самодейност се проведе в Криводол. Прегледът е част от Майските културни празници, които ежегодно се организират от НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924", с подкрепата на кмета на общината инж. Николай Иванов.
Децата от общинските детски градини и училища представиха своя талант и творчество под надслов "Децата от Ботунския край - деца на Европа". Малките самодейци се превъплатиха в различни роли и доказаха, че са живи традициите ни. Самодейци бяха оценявани от жури с председател инж. Розалина Георгиева - директор "Специализирана администрация" и членове Хранимир Павлов - хореограф и Павел Христов.
На първо място от детските градини се класираха децата от ОДЗ "Славейче" - Криводол. На второ място - ЦДГ "Калина Малина" - филиал с. Лесура и на трето място ЦДГ "Калина Малина" с. Ракево. За индивидуално изпълнение грамоти получиха Георги Димитров от с. Пудрия, Ивелин Каменов от с. Галатин, Стефан Петров от с. Краводер и Тереза Данчова от с. Ракево. Грамоти за най-оригинални костюми получиха децата от Лесура и Ракево.
През втората част на конкурсната програма сили премериха самодейците от общинските училища. Наградата на кмета получиха самодейците от ОУ "Васил Левски" с. Лесура. На първо място се класира ОУ "Васил Левски" с. Ракево. Журито връчи две втори награди - на НУ "Васил Левски" с. Пудрия и СОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Криводол и на трето място - Прогимназия "Св. св. Кирил и Методий" с. Краводер. Награди за групово изпълнение получиха Танцов състав от с. Пудрия, Вокалната група от гр. Криводол, Групата за народни песни - с. Лесура и Богдана Петкова и Огняна Огнянова от с. Пудрия.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM