Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

За първи път в България
КАЯК- ПОЛО

23 юни - Международeн олимпийски ден

 

      
      
      

Община Враца, Български олимпийски комитет и Ученически спортен клуб "Враца 2004" организираха по повод 23 юни - Международния олимпийски ден провеждането на лекоатлетически крос и демонстрация за първи път в България на нов спорт - каяк - поло . Мероприятието е под патронажа на кмета на Община Враца д-р Костадин Шахов и се проведе на спортен комплекс "Христо Ботев" на 23 юни 2011 г. На открития плувен басейн се състоя представянето на новия вид спорт - каяк - поло, а след това се проведе лекоатлетическия крос. В него взеха участие ученици и граждани, след предварителен медицински преглед. Дисциплините са 500 м., в които участваха момичета и момчета до 8 клас и 1000 м. юноши и девойки - 9-12 клас, мъже и жени.
Победителите получихамедали, купи, флагчета, както и материални награди.

 

      
      
      
      

Каяк Поло може да се играе на закрито или на открито, или на всяка гладка повърхност в областта на водите, където е възможно очертаване на игрището. Каяк Полото води своето начало от преди 25 години.
Международно приетите правила са въведени през 1987 година от Международната Федерация по Кану - ICF. Каяк Полото е отборна игра, играе се с каяци и водна топка в правоъгълна зона, около 40 м дължина и 25 м ширина на игрището (басейн, езеро, язовир...). Отборът се състои от пет до десет играчи. Продължителността на играта е две полувремена от 8-10 минути. Както в баскетбола или футбола, целта е да се отбележи точка на съперника. За да направите това, работата в екип и тактика са от съществено значение.
Играта се играе в много страни на всички континенти. Предназначена е както за отдих, така и за професионален спорт. Световното първенство се организира на всеки 2 години. В международен план каяк полото е част от Международната федерация по кану-каяк, като е една от дисциплините на спорта на кану-каяк. През 2005 г. Каяк-полото е било представено на Световните игри в Дуисбург, Германия под патронажа на Международния олимпийски комитет.
На демонстрацията във Враца гостуваха два отбора от гр. София. Те представиха в съкратен състав играта на открития плувен басейн в града.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM