Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАЦИОНАЛНА ПРОТЕСТНА ДЕМОНСТРАЦИЯ

Национална протестна демонстрация срещу намеренията за орязване на правата на българските граждани организират на 30 ноември 2011 г. от 13.00 часа КНСБ И КТ "Подкрепа" пред Народното събрание, съобщи председателя на РС на КНСБ-Враца Мила Иванова.
Протестният митинг е срещу намеренията на Правителството, анонсирани от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и неговия заместник Горанов да се отменят договорености в Националното споразумение за финансовa стабилизация на ДОО и пенсионна реформа. Искането за увеличение на възрастта за пенсиониране с 1 г. за жени и мъже от 01.01.2012 г. и премахването на допълнителното трудово възнаграждение за придобит професионален опит и стаж (клас), са грубо нарушение на Правилата за социален диалог в България, регламентирани в Кодекса на труда и Правилника за работа на Националния съвет за тристранно сътрудничество, с което се обезсмисля дейността му. В писмо до министър-председателя Бойко Борисов двете централи уведомяват за оттеглянето на делегациите си от Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Увеличаването на пенсионната възраст, когато продължава закриването на работни места, когато над половин милион граждани работят на непълно работно време, а 300 хиляди от тях са на четири часов работен ден не може и няма да реши финансовите проблеми на Правителството. Единственото, което ще постигнат изявленията на господата Дянков и Горанов е, че в оставащото до края на годината време всички придобили права на пенсия, които не са имали намерение да ги реализират, скоростно ще го направят. Ефектът от това се знае предварително. Той няма да бъде неутрализиран с преднамереното лишаване от пенсия на 15-16 хиляди човека в следващата година.
Анонсирането на намеренията за отнемането на "класа" и увеличаването на пенсионната възраст с размери и срокове, които са отвъд всякакви принципи за промени в действащите осигурителните схеми и натрупани права, се осъществява в условията на обявена и с напреднала организация национална железничарска стачка, напрежение в сферата на администрацията, в спешната помощ и други структури с национално значение. В период, в който само премереното, разумно и отговорно поведение на управляващите е в състояние да овладее процесите и реакциите на засегнатите колективи и да ги насочи в конструктивна посока се прави точно обратното.
КНСБ И КТ "Подкрепа" се обръщат към всички българи за участие в синдикалните и граждански действия за защита на социалните и човешки права ! 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM