Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

„ВОДНИТЕ ДУХОВЕ“
НА ЦВЕТАН МИНКОВ

    

На 20 април 2011 година в Синята зала на Младежкия дом беше представена книгата на Цветан Минков-Моряка "Водните духове". Бяха показани и негови живописни платна. Организатори на творческата вечер в памет на Цветан Минков бяха Младежки дом-Враца и Клуб на дейците на културата.
Книгата "Водните духове" излезе от печат преди броени дни, благодарение на Даниела Мишева, която не само финансира изданието, но и активно участва в неговата подготовка и оформление, с голяма любов и отговорност към паметта на своя вуйчо.
"Водните духове" съдържа 20 разказа, предимно на морска тематика и идва при читателите 21 години след първата книга на автора "Онова лудо колело". Редактор на изданието е Марин Ботунски.

Цветан Минков-Моряка е роден във Враца на 21 април 1941 година.
Неговото детство и юношество са свързани с родната Враца, Балкана и красивата природа. Тук завършва гимназия и пише първите си стихове.
Моряшката служба в армията предопределя бъдещата му съдба. От 1960 година Минков живее в Бургас и до края на живота си остава "морски човек". Шестнадесет години плува в световните морета и океани като палубен боцман на кораби от "Океански риболов".
Членува в Литературната група във Враца, а по-късно в дружеството "Български писател" в Бургас. Между неговите приятели в морския град са поетите Христо Фотев и Николай Искъров, художника Стоян Забунов и др.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM