Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНСКИ ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК

16 април 2011, 10.00 ч., НЧ "Пробуждане 1906" с. Чирен

Над 420 певци, танцьори и разказвачи от 19 читалища на Община Враца ще вземат участие в ХVI-тия Общински пролетен празник, който ще се проведе на Лазаровден - 16 април 2011 год. от 10.00 часа в Народно читалище "Пробуждане 1906" с. Чирен.
Празникът ще започне с традиционното лазаруване за здраве и берекет. Над 50 лазарки ще огласят с песните си площада пред читалището и кметството на с. Чирен. Домакинът-кметът на селото и председател на читалището - Диан Дамянов, ще дари по обичая лазарките с яйца, подаръци и паричка.
Организаторите на празника - Община Враца, кметство с. Чирен, НЧ "Пробуждане 1906" с. Чирен, както и читалищата от общината, са подготвили и кулинарна изложба - базар, която ще бъде представена в малкия салон на читалището. Над 100 са заявените до момента кулинарни изкушения, които ще бъдат представени - различни видове баници, питки и сладкиши - кексове, торти, плодови пити, дребни сладки. Цените на кулинарните произведения, приготвени от самодейките в читалищата, са от 5 до 10 лв. и могат да бъдат закупени от изложбата-базар. Част от средствата ще бъдат отделени за благотворителност, а останалите - за читалищна дейност.
На сцената на читалището в с. Чирен ще бъдат представени над 60 изпълнения на песни, танци, обичаи и сценки, показани на местните фолклорни празници и селектирани от експертите на Сектор "Култура", посетили празниците в 19-те читалища на Общината.
Програмата започва в 10.30 ч. и ще продължи до 16.00 ч. На празника ще бъдат наградени и читалищата, които са се представили най-добре на местните фолклорни празници. Специални грамоти ще бъдат връчени на най-възрастния и най-малкия участник в програмата.
За доброто настроение на домакини и гости на площада на с. Чирен през целия ден ще свирят музикантите от оркестъра на НЧ "Пробуда 1927" с. Върбица - носители на златен плакет от VII Национален събор на народното творчество в Копривщица през 2010 година.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM