Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ЗЛАТНИ РЪЦЕ БЪЛГАРСКИ"

      
      
      
      

В първия събор-изложение "Златни ръце български", провел се във врачанското село Челопек, взеха участие майстори от 15 населени места в цяла България - от Чипровци, Смолян, Разлог, Нови Искър, Враца, Криводол, Мездра, Бяла Слатина, Козлодуй и разбира се от селата Челопек и Паволче. Изложени бяха различни произведения, дело на българските занаятчии - килими, китеници, дърворезба, бродерии, везмо и др.
Гости на събора бяха министрите Вежди Рашидов и Мирослав Найденов, областният управител Пепа Владимирова, кметът на община Враца д-р Костадин Шахов, депутатите Николай Коцев, Николай Рашев и д-р Янко Здравков.
Председателят на инициативния комитет Стефан Илиев подари на министрите, депутатите и кмета на Враца ръчно тъкани торбички, в които освен червен, бял лук и суха чушка имаше и празен лист. Пожеланието към гостите беше от едната страна на листа да пишат обещанията си, а от другата кои от тях са изпълнили. Той предложи и изоставената от 20 години сграда в центъра на Челопек да стане първия в България музей на народните занаяти. Министърът на културата обясни, че това зависи и от тях, тъй като финансиране за подобни проекти има, но трябва кмета да напише проект и да го внесе в министерството.
На въпрос на журналисти за съдбата на кораба "Радецки" Вежди Рашидов отговори: "Корабът "Радецки" не вярвам да плава, докато аз съм министър." Той се аргументира с довода, че корабът е амортизиран и е изживял времето си. По кораба има изгнили части и дори да се поправи, винаги може някъде да стане пробойна. "Аз не мога да допусна да направим тук Охрид номер 2" - заяви Вежди Рашидов… Корабът като реликва трябва да се поддържа, но да се държи закотвен на брега."


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM