Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАСЕДАНИЕ НА БОТЕВСКИЯ ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ

На 24 февруари се проведе първото заседание на Ботевския организационен комитет, но което беше представен проект за културните изяви в Ботеви дни 2011.
През тази година ще се честват 135 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. По традиция на всеки пет години се връчва Международната Ботевска награда за литература и Национална Ботевска награда - за високо художествени творби или цялостно творчество, отразяващи съвременната действителност, борбата за мир, демокрация и социален прогрес, развитието на гражданското общество и утвърждаване на общочовешките ценности, както и за принос в пропагандирането на Ботевото творчество и на българската литература в чужбина.
В предложените културни събития са включени литературни издания, четения, рецитали и конкурси, Националната изложба “Земята на Ботев”, както и традиционните поклонения на исторически места и възпоменателен митинг. Обсъдени бяха предложения на националните дружества “Традиция” и “Единение” за възстановка на последния бой на Ботевата чета на вр. “Околчица”, както и предложения за съпътстващи културни изяви.
Ботевският организационен комитет подкрепи идеята за събиране на средства за възстановяване на кораба “Радецки”. По този повод Ученическия общински съвет подготвя благотворителен концерт. Членовете на Ботевския комитет ще се включат с дарения.
Следващото заседание на Ботевският организационен комитет ще се проведе на 17 март.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM