Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БОТЕВИ ДНИ 2011 - ОТКРИТИ

 

      
      
      
      

Кметът - д-р Костадин Шахов и ръководството на Община Враца, народният представител - Николай Коцев , Председателят на Общински съвет - Враца - г-жа Малина Николова, зам. областните управители и членовете на Управителният съвет на ПП ГЕРБ - Враца се срещнаха с Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Посещението на г-жа Цачева беше по повод откриването на "Ботеви дни 2011"
В 18.00 ч. на пл. "Христо Ботев" г-жа Цачева беше гост на тържественото освещаване на репликата на знамето на сестрите Мица и Калица хаджи Кръстеви. Водосвет -молебен отслужи Негово преосвещенство Епископ Киприян. На тържественото откриване на "Ботеви дни 2011", д-р Костадин Шахов изрази гордостта от факта, "че продължаваме тази светла традиция, пазим я жива и се стремим да я развиваме и обогатяваме.
Ботевият дух е жив! Вярвам, че родолюбието и преклонението пред героизма не са само понятия, а живеят в духа на българина. Тези дни на почит не са само за загиналите герои на България! Те са по- скоро за нас, техните потомци, защото днес да работиш за отечеството си с техния плам и себеотдаване е ярък знак за родолюбие.
Днес обичта към родината има други измерения. България се нуждае от нашите знания, опит и отговорност пред бъдещето на нашите деца. Нека да бъдем достойни хора и достойни българи!
Нека и ние, като граждани на Враца да дадем всички свои сили за развитието на нашия град, за да бъдем достойни продължители на Ботевото дело. " - с тези думи бяха открити "Ботеви дни 2011".
В своето приветствие Г-жа Цецка Цачева изказа своята почит пред живота и делото на Христо Ботев и допълни,че "Докато Балкана е тук, врачани и цяла България трябва да почитат паметта на Ботев".
В 19.00 ч. в залата на Регионален исторически музей - Враца г-жа Цачева и кметът на Община Враца откриха Националната художествена изложба "Земята на Ботев", в която над 50 творби на 30 автора от цялата страна пресъздават своето виждане за подвига на Христо Ботев и за героичната земя. Кметът благодари на журито и пожела нови успехи на наградените участници.
.В "Ботеви дни 2011" са предвидени повече от 18 културни мероприятия, които ще приключат със всенародното поклонение на връх "Околчица" на 2 юни.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM