Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА "ЗЕМЯТА НА БОТЕВ"

В Националната художествена изложба "Живеем в земята на Ботев" за журиране бяха представени 46 автори с 95 творби в четири раздела- живопис /64/, графика /18/, скулптура/10/ и приложно изкуство /3/. Жури с председател изкуствоведа Ирина Аврамова и членове Ясен Голев- живопис и Богомил Живков- скулптор, всички членове на СБХ София, допусна до участие 30 автора с 55 творби. Особено внимание беше обърнато на изискването произведенията да отговарят на темата на изложбата.

Журито определи следните награди:
В раздел "Живопис" първа награда не се присъжда. Присъждат се три втори награди на художниците Кирил Иванов за картините "Майката на Ботев" и "Давид Тодоров", Андрей Янев- цялостно представяне, Елена Ботева "На борба със стихиите". Трета награда получават трима художници: Георги Ценов -цялостно представяне, Петър Арнаудов - "Ботев във времето" и Любомир Минковски "Моят Ботев".
В раздел "Скулптура " се присъжда една втора награда на Спас Киричев за творбата му "Христо Ботев" и две трети награди на Веселин Тодоров за "Утопия 1,2 и 3" и на Цено Ценов за "Дух и материя".
В раздел "Декоративно-приложни изкуства се присъжда само една трета награда на Росен Цонев за творбата му "Звяр и природа".
В раздел "Графика" награди не се присъждат.
Журито присъжда и три поощрителни награди: на Александър Василев- Василевса за видеоинсталацията "Където Ботев срещна Че Гевара, куршумите и безсмъртието", на Тодор Ваков за "Настане вечер" и на Лиляна Дичева за "Непримиримите".
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM