Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРАВИТЕЛСТВОТО -
НЕВЪЗМОЖНО!

• Червените искат оставки или "вот на недоверие"

Всички замесени в скандала с подслушването да подадат оставки, начело с министър-председателя Бойко Борисов, призова на пресконференция във Враца в понеделник Георги Божинов, депутат от БСП.
"Аз смятам, както заявих в първото си изявление от Москва, че всички лица, замесени в този скандал, трябва да подадат своите оставки. След последните разкрития, заяви Георги Божинов, към числото на четиримата (Ваньо Танов, Симеон Дянков, Владислав Горанов и Цветан Цветанов, б.р.) прибавям и министър-председателя. Не става дума за вот на недоверие. Става дума за вярна самооценка и за оставки, които те да подадат. Защото с тяхното присъствие правителството на България става невъзможно! Там е подалия оставка Божидар Димитров, там е човекът със "Сбогом, мамо!" и аферата в Италия, там са четиримата нови замесени, т.е. това става правителство, което няма морален кредит."
Според г-н Божинов БСП е партия, която се придържа към правилата и за момента няма друг ход, освен искане на вот на недоверие, при отказ на Бойко Борисов да подаде оставка.
"Политическата партия ГЕРБ дойде на власт върху два мита. Първият мит е, че има за свой лидер една изключителна личност, и вторият мит е, че това е партията, която ще се пребори с престъпността. Днес, когато пред очите на публиката са рухнали и двата мита, проблемът за характера на партията, която управлява страната и опасностите за демократичните завоевания стават актуални."
Според социалистите е рано да се говори за предсрочни избори, защото има още опции за формиране на ново правителство на ГЕРБ или служебно правителство. Но второ правителство на ГЕРБ ще е възможно само при ясно дефинирано парламентарно мнозинство, заяви червеният депутат. Не може Атака и Синята коалиция да са "и вътре, и вън". БСП няма да се възползва от евентуален мандат за съставяне на правител- ство при този парламент.


Европейската комисия очаква от българските власти бърз отговор на искането си за повече информация по изнесените в пресата подслушани разговори, заяви говорителят на комисията Марк Грей.
Марк Грей припомни, че в Брюксел искат да знаят на първо място дали подслушването е било разрешено от съдия. В зависимост от това и от автентичността на записите, Европейската комисия ще определи какви да бъдат евентуалните й следващи стъпки.


"В момента Бойко Борисов и ГЕРБ не могат да върнат дневния ред в собствените си ръце. Те съ -твориха много скандали и те се стовариха върху тях. Който СРС-та чете, от СРС-та умира. Нещо по-лошо се случи, Бойко Борисов потвърди, че е водил този разговор. Лошо е също, че този разговор се потвърждава и от другите три. В четирите разговори се използват точно тези скандални думи за политическо покритие, за злоупотреба с власт и някак си вече има признато действие".

Иван Костов 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM