Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТАРТИРА ОБУЧИТЕЛНА ПРОГРАМА "РОДЕН КРАЙ"

На 24 януари стартира обучителната програма "Роден край" на отдел "Краезнание" - Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. Първият урок за 2012 г. бе по направление "Символите на Враца": Образът на Христо Ботев и Ботевите места във визитката на Враца от началото на ХХ век. Краеведът Калина Тодорова представи пред учениците от ХІ клас на Математическа гимназия с ръководител Ж. Босилкова интересни моменти от историята и настоящото състояние на емблематични за града паметници и паметни знаци. В последвалата оживената дискусия младежите изказаха свои впечатления и практични идеи за опазването, поддържането и почистването на някои от историческите забележителности в района.
Програмата "Роден край" е насочена към децата и младежите от училищата в региона и целта й е да провокира интерес у подрастващите към природните и културно-историческите забележителности на град Враца и Врачанския край. Предвижда се до края на годината да се работи по още две направления - "Традиция и съвременност" и "Наследство", в които по нетрадиционен и забавен начин ще бъдат представени интересни вярвания, обреди и обичаи, ще бъдат открити творчески работилници и проведени краеведски експедиции. Организаторите замислят през пролетта да бъде реализирана и една частична възстановка на събитията от кораба "Германия" от далечната 1867 г., където в ролите на национални герои ще се превъплътят не професионални актьори, а младите родолюбци от клуб "Краезнание". 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM