Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

Регионална библиотека Враца
2 април- 23 април 2011 г.

За шеста поредна година Регионална библиотека Враца се включва в инициативата Маратон на четенето. Тази година кампанията е под надслов "Походът на книгите", и ще се проведе между двата празника Международния ден на детската книга - 2 април и Международният ден на книгата и авторското право - 23 април. Целта е да се повиши интереса към четенето и книгите сред децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата, да се алармират родителите, учебните заведения, медиите и обществото като цяло за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и най-малките - нещо, което е от изключителна важност за младите хора, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за достойното им вписване в средата, в която живеят.
Нека създадем заедно с нашите читатели един незабравим априлски маратон - празник на книгите и четящите хора! Да се потопим във вълшебния свят на приказките на Ханс Кристиан Андерсен (роден на 2 април) и преминем през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура.


4 април

Откриване Маратон на четенето с представяне детската книжа "Чадърче от коприна" на Петя Александрова пред деца от ЦДГ "Българче". Детски отдел РБ, 10.30 ч.

5 април

Четене на пословици, поговорки, гатанки и стихове от Иван Вазов.
Филиал РБ, 10.00 ч.

6 април

Четене на български народни приказки пред деца от ЦДГ "Слънце" с участието на Илия Стоянов - директор на РИМ Враца.

Детски отдел РБ, 10.30 ч.

7 април

"Във вълшебния свят на приказката" - четене на приказки от Андерсен и Братя Грим с учениците от вторите класове на СОУ "Н. Войводов".
Филиал РБ, 10.00 ч.


8 април

Четене на приказката "Златното птиче" в ЦДГ "Вълшебница", с гост Емил Пеняшки, председател на комисията по култура към Общински съвет- Враца.
Детски отдел РБ, 10.30 ч.

Четене на откъси от книгите "Алиса в страната на чудесата", "Приключенията на Лукчо" и приказки за Хитър Петър с учениците от третите класове на СОУ "Н. Войводов"

Филиал РБ, 10.00 ч.

11 април

Среща на детската писателка Ели Томинска с деца от ЦДГ "Европейчета" - гр. Враца.
Детски отдел РБ, 10.30 ч.


12 април

Четене на български народни приказки с първите класове на НУ "Иванчо Младенов". Гостува Михаил Шарков, заместник кмет на община Враца.

Детски отдел РБ, 10.30 ч.

Четене и рецитиране на стихчета за най-малките с деца от ОДЗ "Зора".
Филиал РБ, 10.00 ч.

13 април
Маратон на четенето в ОУ "Христо Ботев" с. Баница.

ОУ "Христо Ботев", с. Баница, 10.30 ч.

"Силата на художественото слово" - разговор със студенти от Педагогически колеж - гр. Враца. Гостува Кирил Стаменов, актьор във Врачански драматичен театър.
Отдел "Изкуство" РБ, 15.30 ч.

18 април

Прожекция на филма "Бай Ганьо" и четене на откъси от едноименния роман с участието на журналиста от ТВ "Враца" - Владимир Николов и ученици от VІІ клас на СОУ "Козма Тричков".
Обща читалня, РБ.

Актрисата Наташа Шаматова от Държавен куклен театър - гр. Враца чете приказката "Златната ябълка" в ОДЗ "Знаме на мира" с участието на деца от ОДЗ "Звънче".
ОДЗ "Знаме на мира", 10.30 ч.

19 април

Ученици от Езикова гимназия "Йоан Екзарх" и ПМГ "Акад. Иван Ценов" - гр. Враца четат любими книги. Гостува Радосвета Крумова, главен експерт "Култура", община Враца.

Заемна за дома РБ, 14.00 ч.

"През погледа на жената" - поетичен маратон с участието на поетеси от гр. Враца.
Обща читалня РБ, 17.30 ч.

20 април

Закриване маратон на четенето с изложба-базар на издателство "Фют" и участието на деца от ЦДГ "Дъга".

Читалище "Развитие", 10.30 ч.

Втори самостоятелни четения на Регионалното краеведско дружество - гр. Враца.

Обща читалня РБ, 10.30 ч.

21 април

Награждаване областен конкурс "Деца рисуват приказка". Съвместна инициатива с Областна администрация Враца и РИО на МОН Враца.

Регионална библиотека, 11.30 ч.

"Походът на книгите" - Маратон с възпитаници на ПУ
Д-р "Петър Берон" и ученици от VІІІ клас на СОУ "Васил Кънчов". Верижно четене от цикъла "Епопея на забравените" на Иван Вазов, по повод 135 години от избухването на Априлското въстание.
ПУ "Петър Берон",14.30 ч.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM