Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА БЪРДАРСКИ ГЕРАН

В началото на 2012 г. огромната обич към Бърдарски геран, горяща в сърцата на всички негови чеда, спонтанно роди идеята за кампания под надслов "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!" Кампанията набира средства за Дарителски фонд, с чиято помощ жителите на уникалното банатско българско село да успеят да го съхранят. Инициативният комитет за честванията на 125-годишнината на селото в момента управлява създадения Фонд. Хубавите неща се появяват спонтанно. Нужни са само добра воля, желание да правиш добро, да го споделяш с другите и да дариш частица от сърцето си за тях. Така, с идеята на Тома Гласнов от Австрия за набиране на средства за ремонт на часовника в кулата над Кметството в Бърдарски геран, стартира и гореспоменатата кампания. Тома дари достатъчно пари за ремонт и едногодишна поддръжка на часовника (до момента 500 евро и още 300 евро ще прати за Великден) и плодът на неговата добра воля и доброволният труд на майсторите от селото върнаха "времето" в малкото село. Часовникът отново отмерва часовете на делниците и празниците ни.
Примерът бе последван от идеята на Нора Янева, която дари изработени от нея цветя от плат, които бяха продавани в края на декември на цена от 5 лв., като събраните от продажбата им средства (до момента 100 лв.) ще отидат за ремонт на детската площадка в центъра на селото.
Следващият пример за предприемчивост и готовност за помощ е идеята на Даниела Петкова, която поема изработването на тениски с надпис "125 години Бърдарски геран", които са на цена от 5 лв., но ще се продават в нейния магазин в центъра на селото по 6 лв., а единият лев печалба Даниела дарява за Фонда. По този начин всички ние ще подпомогнем и организацията на "Най-дългото хоро на банатските българи", което ще се състои на 26 май в Бърдарски геран благодарение на певеца Илия Луков и Продуцентска къща "Пирина".
"Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!" Жителите на Бърдарски геран направиха първата крачка към осъзнатото възприемане на общността като сила, която може да сътворява чудеса.
Банковата сметка на Инициативния комитет за честванията на 125-годишнината на Бърдарски геран е:
INTERNATIONAL ASSET BANK
Клон Бяла Слатина
IBAN: BG 03 IABG 7494 500 243 3000
BIC: IABGBGSF
Инициативен комитет за чествания

Светлана Караджова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM