Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Пишат ни

ЧАСОВНИКЪТ ОТНОВО ЗАРАБОТИ

Часовникът на кулата в Бърдарски геран от днес, 23 януари 2012 г., започна пак да отмерва времето. Два месеца върви с пълен ход кампанията по възстановяването и ще продължи докато кулата светне в подобаващата й красота.
Благодарение на Тома Гласнов от Австрия, който дари средства за ремонта и поддръжката на съоръжението; на доброволния труд на Павел Велчев, майсторът, който се грижеше за часовника от времето на неговото поставяне през 1986 г. до преди няколко години; благодарение на всички хора, които ще помагат и занапред, се случва чудото да върнем към достоен живот един от символите на селото ни. Павел Велчев ще обучи двама човека, които да се грижат за часовниковата кула. Така, каквото и да се случи, винаги ще има един, който да стои на пост.
Честта да стане "пазител на времето" в Бърдарски геран се падна на електротехника Георги Рачев, който с подобаваща сериозност даде обещание да се грижи стрелките на часовника да не спират, а ударите му да огласят селото, да отмерват делниците и празниците ни.
Светлана Караджова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM