Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРАЗНИК НА БАНИЦАТА 2011

      
      
    

Село Баница отново събра млади и стари на "Празника на баницата". Местното читалище едва побра желаещите да видят и опитат вкусотиите и да се порадват на танците и песните на различни фолклорни формации.

      
      
      
      

69 баници бяха приготвили жените от селото и още 9 гостите от селата Паволче, Згориград, Бели Извор, Михайлово, които представиха и свои състави на сцената.

      
      
      
      

      
      
      
      

      
      
      
    

Интерес в програмата предизвика демонстрацията по правене на баница. Най-малкият участник в нея беше 4-годишната Вяра Георгиева, която показа умения с приготвяне на тиквена баница. Тя беше подпомогната от областния управител на Враца Пепа Владимирова, която добавяше продукти към разточените кори.
Най-възрастният участник в тази презентация беше 86-годишната Димитра Маринова. Сред баничарите имаше и едно момче - 15-годишният Никола Наумов, който приготви ябълков вариант на деликатеса. Той сподели, че е горд, че е от село Баница и щом живееш там, трябва да можеш да правиш баници, независимо дали си момче или момиче.

      
      
      
    

     Най-трудна беше задачата на оценителната комисия, да определи най-вкусния и оригиналния десерт.
Първата награда за солена баница спечели Гена Борисова, а за сладка - Павлина Недялкова. Съпругата на кмета Любен Нинов - Нина, получи поощрителна награда за надписа от малки банички.
Бяха раздадени още много поощрителни награди, но най-важно за присъстващите беше веселото настроение.
Гост на празника беше и кметът на общината Костадин Шахов.

Галя ВАСИЛЕВА 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM