Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИЗБОРНА МИГРАЦИЯ
ВЪВ ВРАЧАНСКО

В периода от 1 септември до 31 декември 3 048 човека са се регистрирали във Врачанска област, съобщи на пресконференция на 22 февруари депутатът от БСП Георги Божинов. Процентът на новозаписалите се е между 5 до 10 на сто от участвалите в последните евроизбори в региона. Според Божинов новите хора могат да предопределят избора на кмет на населено място или кмет на община. Според него със сигурност освен естествената, има и изборна миграция.
Най-желаното място за живот се оказа борованското село Малорад, където има записани 11 човека по постоянен адрес и 129 по настоящ.
"Северозападът е станал много интересен и предизвикателен за живот и хората явно прииждат на талази, за да живеят тук!" , заяви Георги Божинов.
Кметът на Мездра Иван Аспарухов обърна внимание, че отново има опити да се партизира стратегията за развитие на Северозапада, а това не води до добри резултати, както показва миналото. Според г-н Аспарухов дори половината от всички проекти на България да се струпат тук, пак ще трябва доста време, за да се възстанови Северозападна България. Дунавската стратегия е един от логичните избори, но тя трябва да се конкретизира и детайлизира, което засега не се прави.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM