Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГОЛЯМАТА ВЪПРОСИТЕЛНА
ПРЕД ЧЕРВЕНИТЕ

Насрочена е отчетно-изборната конференция на Общинската организация на Българската социалистическа партия за 9 октомври. Работна група от Централата на „Позитано“ 20 участва както в заседанието на Общинския съвет, насрочил конференцията, така и в отчетните събрания на основните организации.
Конференцията ще изслуша отчет за работата на местната структура, на контролната комисия, на общинските съветници и ще избере нов общински съвет и председател на организацията.
В една зала, благодарение на бездейното наблюдение от страна на Центъра, ще стоят обезоръжени и безволеви всички - виновни и невинни, но грешни до един. Обезверени за бъдещето на партията, но и на социалистическата идея - болка до болка, ум до безумие, талант до бездарие... Не само трябва - непрестанно ще се припомня, че още в 2003 година “щастливите и безметежни” хора от центъра не обърнаха внимание на ставащото във Враца, Видин, Смолян, Сливен, Кюстендил, Благоевград и др., не обърнаха внимание на напомките, че областни и общински лидери се „капсуловат“ и прогонват всичко можещо, кадърно, обграждат се с по-средственост, за да бъдат в постоянни „видими позиции”- за депутатските листи, за кмет-ски места, за администрация, за всичко. Видя се до какво води обсебването от няколко личности, безлични при това, на всички възможни позиции: областен председател, общински председател, депутат, министър, кмет, общински съветник, член на Общински, на Областен, на Висш (сега Национален) съвен и т.н. И партията остана с ограничен и не достатъчно можещ актив. Посредствените, както живота не веднъж потвърждава, печелят на своя страна само посредствени. При тях не е възможно да се събере талантливата част от населението. И не е желана.
Защо центърът не чуваше? Защото и на него тогава му бяха необходими послушни и посредствени изпълнители. Нима се е забравило, как от Висшия съвет започнаха да „излизат“ хора като Валери Петров, Йордан Радичков, Светлин Русев, Иван Динков, Нешка Робева…
Качествени хора в левицата има и във Враца, и в цялата страна, но те са „отстранени” от организирани посредственици и лактаджии, отчуждили не само най-кадърното от БСП, но и симпатизантите на партията.
...Има, все още има силни мъже и жени, които могат да изведат, които непременно ще изведат човеколюбивата идея от тресавището, в което е набутана, на светла и широка маги- страла. Но те не се казват Гъндев, Драганов, Войков, Мачорски, Кака Пенка... Не са платените депутати и общински съветници. Те ще са наследниците на делегатите на онова събрание на Оборище, които продаваха земя, добитък и имот, за да закупят оръжие, дрехи, барут, лъв- ски знаци за освобождението на Отечеството. Истинските народни представители.
Кой от днешните политици може да изрече: „Кураж дружина, вярна, сговорна!“ Защо онези депутати са могли, а днешните не могат. Не затова ли, че те влизат в политиката за да придобият имане, и то - огромно по размери. Поради което не смеят да изрекат, че вече не са „рая покорна“.
Писал съм го - левите идеи за свобода, братство, солидарност, социална справедливост са защитавани от най-светлите умове на човече-ството - Дикенс, Горки, Айнщайн, Арагон, Пикасо, Ролан, Брехт, Ръсел, Вапцаров, Шолохов, Неруда...
Ще се намерят истинските им защитници и днес.

Владимир ПЕТКОВ

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM