Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СРЕЩУ ЦСКА -
С ГОРЕЩО СЪРЦЕ,
ХЛАДЕН УМ И ДИСЦИПЛИНА

. Помощник-треньорът на "Ботев"- Враца Тодор Гарев преди мача с ЦСКА

Определено си даваме ясна сметка срещу кого играем. ЦСКА в момента, виждате и вие, е в отлична форма. Има много балансиран отбор с добри изпълнители във всички линии. Имат играчи, които могат сами да решат всяка среща. Ще се постараем да ги неутрализираме.
Мотивацията за такива мачове, за всеки треньор, е много лесна. Чест е за всеки футболист да играе в тях - не са много чести в годината. Мисля, че ЦСКА са фаворит на този двубой, но трябва доста да се потрудят и доста да се поизпотят, за да си вземат своето. Ние като отбор, който търси своето място под слънцето, също имаме цели и те са да вземаме точки във всеки мач. Говорехме си през седмицата с момчетата, че такива мачове се играят с горещо сърце, с хладен ум, с много дисциплина. Всяка волност на терена, особено срещу противник като ЦСКА, би ни коствала много. Надявам се и публиката - тук е момента сега да призова - да напълни стадиона, защото казах ви в Каварна.., много разчитаме на тях, те са едва ли не дванайсетия ни играч. Дано така стане и в неделя.
Що се отнася до проблеми, до контузени…. Пепи Альошев е трайно контузен, започна да тренира от няколко дни, но за мача в неделя отпада на 100%. Другия е Траян Траянов. Двамата централни защитници… Но има хора, които да ги заместят.
Всички изявяват страхотно желание да играят и имаме проблем да вместим всички в тези осемнайсет, които ще са в групата. Предполагам, че ще изберем най-доброто, за да можем да излезем с успех от този мач.

- На същите титуляри, които играха в Каварна ли ще заложите?
- Виждам една увереност в момчетата, състава се поизбистря вече, има някакъв основен състав, което е добре. Защото видяхте в началото как започнахме сезона - с рокади почти във всяка среща… Оттам имаше една несигурност в състезателите. Някои постове се представяха по-слабо. Сега има определено стабилизиране в отбора и това го показват и последните резултати. Мисля, че проблема ни е най-вече във фаза атака. Четири мача нямаме гол във вратата, но за сметка на това пък имаме само един отбелязан. Така че и в тренировките търсим варианти, опитваме се повече по фланговете да работим, но това зависи от конкретния противник. Предполагам, че ви е ясно че ще бъде много трудно да се надиграваме с ЦСКА. Ще спазваме тази линия, която ни носи успех в последните мачове. И дано да го постигнем в неделя.
- Това означава ли че ще заложите на защита?
- Не бих казал, че трябва да изпадаме в глуха защита от първата минута, защото ако чакаме само да ни вкарат гол, вероятно той ще дойде. Но основната ни мисъл ще бъде отборът да бъде доста събран, да търсим контраатаки. Определено това ще търсим в този мач. Сигурен съм, че ще имаме ситуации. Дано да имаме и късмет. Определено той липсва в последните мачове. Знаете, като ги върнем назад, играхме доста добре и срещу "Лудогорец" и двата мачове, които загубихме в последните минути, в които реално трябваше да вземем точка. Но наистина завършващата фаза доста ни куца. Даже и с "Калиакра" имахме, да не кажа невероятни положения, но почти на празна врата… За съжаление това е проблем за целия български футбол.
- Кой ще нареди състава срещу ЦСКА, вие или Пламен Николов?
- Състава го правим аз, Вълов и Симеонов. Знаете, че трябва лиценз Про, Пламен Николов също седи на пейката, но определено крайната дума ще бъде наша. Имаме вече яснота около състава, но позволете ми да не ви го казвам, за да има и някакви изненади за Димитър Пенев. Защото ЦСКА, наред с тези думи, които казах в началото, че са в отлична форма, предполагам и се надявам да ни подценят. И ние точно това трябва да използваме. Имат си и те слабости, най-вече във фаза защита, показаха го в някои мачове. Пак казвам, трябва да имаме и късмет при контраатаките, които ще правим.
- Има ли новини около треньорския пост?
- Треньор няма. Може да има другата седмица (това го чух от Пламен Николов), може и така да остане до края на сезона. Изчаква се, но не може да продължи вечно, защото наистина трябва Про-лиценз. Не съм и запознат как стоят нещете във Футболния съюз, но засега имаме разрешение до есенния полусезон.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM