Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НОВ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ
НА ПОФК "БОТЕВ" - ВРАЦА

На 27 ноември се състоя Общо събрание на ПОФК "Ботев" - Враца. На него беше взето решение да бъдат приети нови членове на Общото събрание, както и да бъдат освободени някои от досегашните членове. Новото Общо събрание е в следния състав: Община Враца, Ангел Иванов, Момчил Калистратов, Пепино Тирри, Веселин Иванов, Георги Даскалов, Валентин Лилов, Илия Вълов, Юлиян Кирилов, Христо Петков, Валентин Станчев, Николай Попов, Цветан Ценов, Тони Масларски, Йордан Вачев, Николай Герасимов, Кирил Алексиев, Ангел Симеонов, Георги Генински, Росен Дудушки, Петър Петров, Веско Петков, Никола Ценов.

Новото Общо събрание взе решение да освободи от длъжност и отговорност досегашните членове на Управителния съвет Пепино Тирри, Ивайло Рачев и Момчил Калистратов. Решено е новият управителен съвет да е от пет члена. Новите членове на Управителния съвет са: инж. Николай Иванов, Валентин Станчев, Юлиян Кирилов, Ангел Иванов и Илия Вълов. За председател на Управителния съвет и представляващ сдружението беше избран кмета на Община Враца инж. Николай Иванов.

Направени са и промени в устава, с оглед осигуряване на по-гъвкава работа на сдружението.
Новият председател на УС на ПОФК "Ботев"-Враца инж Николай Иванов заяви пред представителите на медиите:
"Клуба в момента се нуждае от спокойствие, имайки предвид предстоящите важни мачове от първенството - утрешния мач с Монтана и последния мач от първенството - домакинството на "Черно море". Иначе следващия вторник (4.12.2012) се събира Общото събрание на неофициално заседание, на което ще обсъдим и структурата на управление на футболния клуб, ще структурираме проекта за бюджет от гледна точка на приходите от реклами и спонсорство и ще вземем решение за насрочване на Общо събрание, което да отчете дейността за тази година, да приеме Бюджет'2013 и разбира се - да обсъди стратегически въпроси, свързани с функционирането на футболния клуб. Има предложение да бъдат създадени няколко комисии в Общото събрание, но това ще го обсъдим на това първо неофициално заседание през следващата седмица.
Хубавото е, че общото събрание вече е от доста хора, обичащи футбола и клуба "Ботев"-Враца, хора от града. Всеки желаещ, който има с какво да помогне, е добре дошъл за член на общото събрание, така че вероятно това ще бъде процес. Общото събрание вече няма да бъде капсулирано, т.е. то ще бъде отворено за всички да членуват в него и да помагат за по-доброто бъдеще на футбола във Враца."
Беше и изяснено в общи линии финансовото състояние на клуба. Основните задължения са към НАП, наследени, в размер на 222 000 лева. Към фирми има около 60 000 лв дълг, като повече от половината е от проведения подготвителен лагер в Сандански. Радващо е, че от два месеца насам се привличат рекламодатели. Има сключени над 20 договора с местни фирми, които помагат финансово на клуба. Някои от новите членове на Общото събрание също са бизнесмени, които изявяват желание да помагат и финансово на "Ботев"-Враца. Заплати се изплащат, на футболистите се дължи само една заплата. В момента се водят преговори с един генерален спонсор. Ако преговорите са успешни, от ръководството се надяват да бъдат изчистени по-големите задължения към НАП. Следващата седмица ще има по-подробна и конкретна информация за финансовото състояние и плановете за новия бюджет.
Пепино Тирри остава в Общото събрание като редови член, след като е изявил желание да помага на клуба.


Валентин Станчев обяви, че се водят преговори с футболисти, които не са в плановете на ръководството, а получават високи заплати, да се прекратят договорите.

Бившите футболисти, които в момента нямат право да тренират с "Ботев" са част от отбора и ще играят когато стане възможно това, заяви Валентин Станчев. Към централния защитник Жайро има интерес от ЦСКА и от още няколко отбора, но е въпрос на преговори. При добра оферта, футболиста няма да бъде спиран, но на първо място са интересите на "Ботев"-Враца. Бранимир Костадинов, който беше преотстъпен в Словакия, се прибира през януари. Той има договор с "Ботев", така че ако има интерес от друг отбор - ще се преговаря, ако не - ще остане в "Ботев", защото е качествен футболист.


Новият член на Общото събрание на "Ботев" - Враца Георги Даскалов (Жоро "Павето"), който е и тартор на агитката, също даде изявление пред представителите на медиите.

"На Общото събрание се случи това, което очаквахме. Аз винаги съм казвал, че ние по принцип нямаме място в Общото събрание, защото когато не ни изнася нещо, малко или много ще бъдем обвързани по този начин с ръководството, но си мисля, че аз винаги съм отстоявал мнението на агитката и моето лично мнение, така че надали ще се промени нещо от това че сме в Общото събрание. Ако имаме да критикуваме нещо - ще критикуваме първо в Общото събрание, а след това и на трибуните. Надяваме се че това са точните хора, които са в управителния съвет. Не на всички имаме доверие. Защото така са си постлали. Нямаме доверие на Ангел Иванов. Със всички останали нямаме проблем че са там. Това е мнението на фен-клуба. Ръководството естествено ще получи кредит на доверие. Както знаете ние дадохме кредит на доверие и на тези хора, които бяха преди това. Подкрепяхме ги въпреки негативните резултати, а сега вече става въпрос за наши хора - Вълов, Станчев, кмета Николай Иванов. Естествено че имат кредит на доверие от фен-клуба."


На няколко въпроси отговори и бившия председател на Управителния съвет Пепино Тирри.

- Разбрахме, че след Общото събрание вие вече не сте член на Управителния съвет, но оставате в Общото събрание на клуба. Какви ще са вашите функции? За какво ще отговаряте?
П.Т. - Кметът г-н Иванов ме помоли ако мога да остана в събранието, за да помагам при покупко-продажбата на играчи на трансферния пазар.
- Чувствате ли се обиден по някакъв начин?
П.Т. - Абсолютно не. Иначе нямаше да съм тук. Работата е оставена наполовина и трябва да се довърши докрай.
- След като упълномощихте кмета да поеме функциите Ви в отбора, той тръгна нагоре и дойдоха и победите. На какво се дължи според Вас това? На селекцията, на треньора или на нещо друго?
П.Т. - Най-вероятно смяната на треньора е най-значимия фактор. Предишния треньор не се разбираше с играчите. Имаше доста прибързване, а прибързаните неща не водят до добри решения. Мисля, че с треньорската смяна отборът постигна много добри резултати. Мисля, че отборът в момента е много добър.
- Виждате ли в този отбор играчи, които евентуално бихте могли да продадете успешно?
П.Т. - В момента разглеждам играчите, които биха могли да се продадат, за които има пазар и интерес към тях, но в същото време гледам и за играчи, които могат да се доведат тук , за да подсилят отбора, което ще стане при съгласуване с треньора и с неговото съгласие.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM