Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОВАЛИ СЕ
ПОМИРИТЕЛНАТА СРЕЩА

Помирителната среща при премиера Бойко Борисов се провали. Синдикалистите излязоха от Министерския съвет 8 минути след започването на разговорите - казаха, че е направен опит Националният съвет за тристранно сътрудничество да бъде свикан незаконно.
Пламен Димитров от КНСБ заяви, че това не може да бъде заседание на тристранния съвет, тъй като не е спазен законовият срок за свикването му - три дни преди разговорите. При редовно заседание на тристранката дори синдикатите да са против пенсионните промени, те се смятат за обсъдени по законовия ред. Заради това Евгени Душков от КТ "Подкрепа" обяви, че ако правителството опита да легитимира пенсионните промени по този начин, те ще напуснат срещата, което се случи минути по-късно. Рамо на синдикатите за напускането на срещата даде и Съюзът за стопанска инициатива.

Премиерът накрая каза: "След като считате, че не може да се провежда легитимно заседание, няма да обсъждаме и няма какво да говорим. Когато моите хора са готови и вие сте готови, ще има какво да обсъждаме наистина сериозно, за да не си губим времето. Уведомете за датата и часа, аз съм готов отново да дойда да председателствам, за да има диалог. Сега няма какво да правим тук".

Но в петък изтича удълженият с два дни срок за внасяне на предложения между първото и второто четене на бюджетните закони, с които управляващите искат да увеличат пенсионната възраст. Поправките трябваше да се уточнят по време на диалога между премиера и синдикатите, но това не стана. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM